28 Jun 2024

Vadba za Aktivno staranje ter Vadba za zdrav hrbet

V oktobru 2023 smo v vaseh Skrilje in Stomaž pričeli z vodenima fizioterapevtskima vadbama: vadba za Aktivno staranje ter Vadbo za zdrav hrbet. Vadba za Aktivno staranje se je odvijala dvakrat tedensko, ob torkih in četrtkih med 18.30 in 19.30, Vadba za zdrav hrbet pa se je odvijala enkrat tedensko, ob ponedeljkih med 19.30 in 21.00. Z vadbama smo zaključili junija 2024. Obe vadbi sta bili namenjeni  ciljni skupini starejših občanov, upokojencev in pripadnikov srednje generacije. Poleg vaj za ogrevanje so udeleženci aktivno izvajali vaje za ravnotežje in stabilizacijo trupa, vaje za moč nog, rok in trupa ter vaje za gibljivost telesa, zaključili pa so z raztezanjem, dihalnimi vajami in sproščanjem ob glasbi. Pri vadbi so potrebovali pripomočke kot so trakovi, uteži, žoge in valjčki. Udeleženci so se znotraj programa seznanili tudi s povezanimi vsebinami: sprostitvenimi tehnikami, pravilnimi tehnikami dihanja, z načini za ohranjanje pravilne drže med vsakodnevnimi aktivnostmi ter zdravo prehrano.                                                    

Veseli nas, da so se vaščani odzvali povabilu in del svojega prostega časa namenili zdravju in splošnemu dobremu počutju. Vadba se bo nadaljevala tudi v letu 2024/2025, s pričetkom v oktobru. Prisrčno vabljeni.

 

Izvedbo Programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter Športne unije Slovenije.

https://www.fundacijazasport.org/si/

https://www.sportna-unija.si/

https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-gospodarstvo-turizem-in-sport/