vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Veselega decembra je konec, kaj pa sedaj?

datum: 03.02.2021

kategorija: utrinki

V novo leto smo zakorakali spočiti in polni novih idej, ki jih že pridno uresničujemo. Obenem delamo tudi na projektih, ki se nadaljujejo iz leta 2020.

V januarju smo nadaljevali z nekaterimi decembrskimi akcijami. Tako smo zaključili s športnim in humanitarno obarvanim dogodkom100 OB MRZLI REKI, ki so ga glavni organizatorji ŠD Tekači Vipavske doline z našim sodelovanjem ter sodelovanjem Botrstva v športu, ki deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije, organizirali v decembru. Z zbiranjem prostovoljnih prispevkov smo želeli podpreti mlade nadarjene športnike iz lokalnega okolja.

januar2021

Humanitarna akcija je bila medijsko odmevno in je dosegla svoj namen - naše društvo je namreč prejelo veliko predlogov o mladih športnikih s težkim materialnim položajem, a z velikim športnim potencialom. Mladim športnikom smo tako omogočili, da jim bo dodatna finančna spodbuda olajšala njihovo športno udejstvovanje, na primer s plačilom vadnin, športnih priprav, turnirjev ali športne opreme.  

Aktivni smo bili pri organiziranju otroškega parlamenta. Z mentorji in mladimi parlamentarci smo se sestali 20. januarja 2021 na delavnici z naslovom Veščine načrtovanja kariere: kdo sem, v čem sem dober, kaj mi je pomembno, kam želim priti?, ki jo je vodila izkušena karierna svetovalka Nataša Hanuna. Na srečanju so mladi raziskovali svoja močna področja, motive in cilje ter raziskovali različne poklice, naša gostja pa jih je spodbujala in bodrila k razmišljanju o nadaljnjih korakih. ZOOM srečanja se je udeležilo 19 mladih parlamentarcev iz šestih lokalnih osnovnih šol, skupaj s svojimi mentorji. Srečanje ocenjujemo za uspešno, kljub temu, da je šlo za dodatno »ZOOM« obremenitev tako učiteljev kot učencev. 

januar2021

21. januarja smo se udeležili srečanja koordinatorjev in mentorjev ZPMS, v katerem smo načrtovali izpeljavo letošnjih otroških parlamentov, tako na občinski, regionalni in nacionalni ravni. Zaradi epidemije bomo letos otroške parlamente preselili v virtualni svet in smo z načrtovanjem letošnjega medobčinskega otroškega parlamenta že pričeli.

 V polnem teku je natečaj Evropa v šoli, ki se letos glasi »Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga«. Otroci iz lokalnih osnovnih šol počasi zaključujejo svoje likovne umetnine, literarna dela, fotografske utrinke ali spletne čudeže, njihovih izdelkov pa se bomo regijski koordinatorji razveselili že prihodnji teden, ko nam jih bodo šole, tokrat v elektronski obliki, poslale.

Mesec januar je bil na MDPM Ajdovščina tudi humanitarno obarvan. Še naprej smo družinam iz socialno šibkejšega okolja delili pakete hrane in higienskih pripomočkov ter otrokom z manj priložnostmi šolske potrebščine. Nadaljevali smo tudi z deljenjem donacije podjetja Franel d.o.o., ki nam je doniralo jedilni pribor, kozarce in nekaj kuhinjskih posod. S pomočjo naše krovne organizacije ZPMS in društva Duh časa smo sedmim družinam priskrbeli stacionarne ali prenosne računalnike ter tako njihovim otrokom vsaj za odtenek olajšali šolanje na daljavo, ki v naši regiji zaradi slabe epidemiološke slike, žal, še kar naprej vztraja. Kar nekaj otrokom se je v januarju izteklo Botrstvo, zato smo bili delavni tudi pri podaljševanju vključenosti ter vključevanju novih otrok v projekt. V tem mesecu smo pridobivali tudi širino novih znanj z udeležbo na ZOOM srečanjih - udeležili smo se supervizije svetovalcev TOM telefona, neformalnega srečanja mreže mentorjev študijskih krožkov v organizaciji Andragoškega centra Slovenije ter izobraževanja za mentorje prostovoljcev, ki ga je organizirala Slovenska filantropija.

Za leto 2021 ostajamo pozitivni – a le v našem mišljenju in upanju, da bo to leto, leto dobrih, zabavnih, brezskrbnih, prisrčnih in navihanih zgodb.   

koledar dogodkov

< marec 2021 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte