vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Risali smo nasmehe na otroške obraze

datum: 06.01.2021

kategorija: utrinki

S pomočjo posameznikov, lokalnih podjetij, društev in ostalih organizacij smo v decembru narisali kar 350 nasmehov!

Čas epidemije je močno zaznamoval letošnje praznike, zato smo si na društvu prizadevali, da drobec čarobnosti pripeljemo v domove čim večjega števila otrok. Ti so se razveselili daril, skrbno zavitih v barvit lesketajoč se papir, v katerih so se skrivale  igrače, družabne igre in igre za ustvarjalno in kakovostno preživljanje prostega časa, oblačila, šolske potrebščine, sadje in sladke dobrote.


Veseli december 2020Veseli december 2020

Uspešno smo izpeljali dve veliki akciji novoletnega obdarovanja, in sicer Trije zimski botri in Božiček za en dan. S pomočjo ZPMS in njihovih spodbud smo lahko obdarili večje število otrok iz krajevnih skupnosti občin Ajdovščina in Vipava, otroke iz socialno šibkejših okolij ter pomagali družini v večji finančni stiski. Razveselili smo se tudi donacij igrač, oblačil, računalnikov, gospodinjskih pripomočkov, paketov hrane in sladkih dobrot številnih (lokalnih) donatorjev z velikim srcem.

V decembru smo se priključili večji dobrodelni akciji zbiranja sredstev za mlade nadarjene športnike z manj priložnostmi, katere osrednji dogodek je bil tek na 100 kilometrov na tekaški stezi triatlonca Luke Skočaja. V sklopu projekta Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem ZPM Moste-Polje Ljubljana in Olimpijskega komiteja Slovenije, smo ob sodelovanju z organizatorjem športnega dogodka ŠD Tekači Vipavske doline zbirali prostovoljne prispevke za razvoj mladih športnikov. Akcija je zaključena, predlogov o mladih nadarjenih športnikih pa je vedno več, zato smo prepričani, da bomo tudi tu uspeli pomagati večjemu številu otrok in mladostnikov.

Decembrske popoldneve smo preživljali z otroki na ZOOM delavnicah. Z otroki smo izdelovali praznične voščilnice, ustvarjali slike z zimskimi motivi in igrali družabne igre. Otroke, tako pridne in ustvarjalne, je na zadnji decembrski delavnici obiskal tudi pravi Dedek Mraz, z njimi poklepetal in jim obljubil, da jih bo naslednje leto obiskal v živo. Vsem udeležencem delavnice je tudi podaril luštna praktična darila. Dedek Mraz je obiskal tudi otroke v marsikateri krajevni skupnosti občine Ajdovščina in Vipava – tako, na daleč, ker je že star, a vseeno dobrovoljen in srečen, da lahko sledi svojemu poslanstvu in otroke obdaruje, neprijaznim epidemiološkim razmeram navkljub.

Veseli december 2020Veseli december 2020Veseli december 2020

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam pomagali pričarati to čarobnost. Dragi donatorji, otroških nasmehov in žarečih očk žal niste videli, smo jih pa mi, in  verjemite nam, da je to najlepše darilo, ki ga lahko človek dobi – občutek, da je naredil nekaj izjemnega za naše male zaklade.

H V A L A.

Ob tej priložnosti pa voščimo še srečno in prijazno leto 2021.

 

 

 

koledar dogodkov

< april 2021 >

Koraki iz albanščine v slovenščino

01.04.2021 - 01.12.2021, Ajdovščina

 Napovedujemo pričetek študijskega krožka Koraki iz albanščine v slovenščino - A P R I L 2021.  Zbiramo informativne prijave na 041 490 360 ali info@mdpm-ajdovscina.si.  Udeležba na srečanjih je brezplačna. Neformalno učenje slovenskega jezika bo vodila...


več o dogodku >

ne spreglejte