vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Dobrodelna jesen

datum: 24.11.2020

kategorija: utrinki

 Mesec je minil v duhu dobrodelnih akcij, s katerimi smo razveselili nemalo družin v stiski.

S ponovno razglasitvijo epidemije v državi so se med ljudi ponovno naselili tudi strah, skrbi in povečane družinske in osebne stiske. Razmere, v katerih smo se znašli, ne prizanašajo nikomur, in hkrati narekujejo, da v tem času še posebej naslavljamo in mislimo na ranljive ciljne skupine – starostnike, družine v stiski in otroke ter mladino, ki so prikrajšani za marsikatero »zdravo« izkušnjo.
Verjamemo, da družinam, s katerimi dela naše društvo, ni lahko: njihovi že tako skromni domovi so postali šola, vrtec in igrišče, mogoče tudi delovno mesto. Njihovo stisko smo na MDPM Ajdovščina želeli vsaj malo omiliti z dobrimi deli.

 V začetku novembra nas je razveselil gospod Denis Ibrišimović. Gostilna Podfarovž v Vipavi je namreč pripravila kar 90 kosil in tako zagotovila tople obroke 22 družinam v stiski. Gospodu Denisu in Gostilni Podfarovž se v imenu društva in vseh družin, ki so prejele okusno kosilo, iz srca zahvaljujemo za dobrosrčno gesto.

 jesen 2020 

Šolanje na daljavo smo vsaj malo olajšali šolarjem, ki prihajajo iz večjih družin. Šolanje na daljavo je oteženo, če si morajo sorojenci deliti le en računalnik – ali pa niti tega nimajo. Zato smo štirim večjim družinam podarili stacionarne računalnike, ki smo jih prejeli z ZPMS. Računalnike so polno opremili in jih pripravili za takojšnjo uporabo prostovoljci Društva Duh časa, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Kar nekaj povpraševanja je bilo po zvezkih, barvicah, šilčkih in radirkah, zato smo na društvu nadaljevali z deljenjem šolskih potrebščin. Na potrebe otrok v zvezi s šolanjem na daljavo pa se je odzvalo tudi podjetje A1 Slovenija in nam prijazno doniralo modeme ter tako šolajočim se otrokom omogočilo brezplačen internet do konca šolskega leta. Prav tako se je na naše društvo obrnilo tudi nekaj posameznikov, ki so ponudili svojo pomoč – pri šolanju na daljavo, učni pomoči, prinašanju/kuhanju kosil, varstvu itd.

 Ves čas smo in še vedno na društvu aktivno delamo na projektu Botrstvo, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste-Polje. Trenutno je v projekt Botrstvo vključenih okrog 150 otrok in mladostnikov z manj priložnostmi iz občin Ajdovščina in Vipava. S finančno pomočjo botrov je njihovo otroštvo bolj brezskrbno, njihova kakovost življenja neprimerljivo boljša.

 November zaključujemo s hvaležnostjo podjetju P&G Slovenija, ki nam je podaril večjo količino higienskih pripomočkov ter čistilnih sredstev. Na pomoč nam je tudi pri tej akciji priskočilo podjetje Mislej Plastika iz Ajdovščine, ki nam je gostoljubno odstopilo skladišče za pakete. Z izdelki, ki jih potrebuje vsako gospodinjstvo, z izdelki za osebno higieno ter z maskami smo obdarili 75 družin.

jesen 2020jesen 2020

Sedaj na društvu na polno potekajo priprave na decembrsko obdarovanje. Tudi letos bomo sodelovali v akciji Božiček za en dan in Trije zimski botri ter tako s skupnimi močmi narisali nasmehe na obraze čim več otrok in njihovih družin. Za otroške nasmehe pa je poskrbelo tudi podjetje Palsit d.o.o., ki nam je dobrosrčno doniralo 100 igrač Talking Tom (Outfit7), ter podjetje DentaGo, ki bo izpolnilo srčne želje otrok  zjesen 2020 manj priložnostmi.

 

Praznično vzdušje bo letos vsekakor drugačno od prejšnjih let – ne smemo pa dovoliti, da bo ta »drugačnost« slaba, žalostna, zaskrbljena, nesrečna. Zato en prijazen poziv vsem nam in vam – pomagajmo po naših zmožnostih, pazimo nase in na druge ter ostanimo zdravi.  

koledar dogodkov

< januar 2021 >

Prilagojeno delo na MDPM Ajdovščina

16.11.2020 - 16.01.2021, Ajdovščina

  Pomembno obvestilo   Preventivni ukrepi za zajezitev širjenja okužb s Covid-19 narekujejo določene prilagoditve dela na MDPM Ajdovščina: - naša pisarna se zapira za zunanje obiskovalce, zato je potrebno vse zadeve urejati prek telefonske številke 041 490 360...


več o dogodku >

ne spreglejte