vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Oktobrski utrinki

datum: 04.11.2020

kategorija: utrinki

Jesensko obarvan MDPM Ajdovščina - nekaj besed o Tednu otroka, humanitarnih akcijah ter prvem delu počitniškega programa.

Oktober se je poslovil, mi pa novim izzivom naproti.

 

Prvi oktobrski teden smo na MDPM Ajdovščina pripravili pester program v okviru Tedna otroka, ki se je letos povezoval s TOM telefonom pod sloganom Odgovor je pogovor. V tednu med 5. in 10. oktobrom smo organizirali nastope različnih ustvarjalcev, predstavitve, predavanja in delavnice, ki so bili namenjeni širši ciljni skupini. Otroci prvega starostnega obdobja in njihove vzgojiteljice iz otroškega vrtca Ajdovščina so navdušeno sprejeli otroško animatorko Anito, ki je s simpatično zgodbo-uspavanko otroke pospremila k popoldanskemu počitku.

Teden otroka 2020

Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina je gostila priljubljenega pisatelja, prevajalca, komika ter slovenskega podcasterja Boštjana Gorenca, bolj znanega pod vzdevkom Pižama. S svojim "neresnim predavanjem o resnih stvareh" je svoje občinstvo spravil v smeh in jim obenem podal drugačen, a poučen vpogled v slovensko književnost. Nastop je nastal v sodelovanju z Društvom Bralne značke Slovenije. 

Teden otroka 2020

Učenci predmetne stopnje na osnovni šoli Draga Bajca Vipava so v svoje razrede povabili svetovalce TOM telefona, telefona, ki otrokom in mladostnikom nudi možnost pogovora v primeru stiske. Svetovalci – prostovoljci so predstavili storitve TOM-a in z učenci razvili zanimive pogovore … Na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina so med tednom potekale tudi zanimive ustvarjalne, pogovorne in družabne delavnice, v oddelkih podaljšanega bivanja in varstva vozačev. Delavnice je vodila Urška Čuk, ki na šoli izvaja projekt Popestrimo šolo. Izvedli smo tudi predavanje za starše najstnikov – Nina Baša, spec. sist. psihoterapije nam je predstavila notranji svet naših najstnikov in skupaj s starši iskala rešitve na marsikatero dilemo, ki se staršem pri vzgajanju otrok poraja. Sobotno dopoldne so otroci preživeli v krajevni skupnosti Kamnje, kjer so jesen pozdravili z likovnim ustvarjanjem jesenskih motivov, pod mentorstvom Silve Copič, likovne pedagoginje. Zaradi določenih omejitev, ki nam jih narekujejo epidemiološke razmere v državi, smo morali nekatera predavanja, nastope ter delavnice v Tednu otroka žal prestaviti.

V tem mesecu smo še naprej pridno delili pakete hrane in šolske potrebščine družinam v stiski. Prejeli smo donacijo modemov s strani A1 in z njihovo velikodušno ponudbo brezplačnega koriščenja internetnih storitev razveselili marsikatero družino.
Aktivno delujemo tudi na projektu SOPA – udeležili smo se 5. regijskega srečanja, na katerem smo naredili pregled nad prejšnjimi izpeljanimi aktivnostmi in načrtovali dogodke za naprej, izbrali pa smo tudi predstavnika za nacionalno srečanje.

Zadnji teden v oktobru smo uspešno zaključili tudi z našim ZOOM počitniškim programom. Letos smo bili primorani organizirati počitniške dejavnosti v nekoliko drugačni preobleki, tj. virtualni ZOOM preobleki. Nič ne de, počitniški program je bil kljub temu pester, saj smo z otroki ustvarjali na kar treh ustvarjalnih delavnicah. V ponedeljek smo se z otroki pogovarjali o jeseni in jo s temperami skušali preslikati tudi na papir.

Jesenske počitnice 2020Jesenske počitnice 2020 Jesenske počitnice 2020

V torek je sledila pogovorno-ustvarjalna delavnica Oh, ta Covid! Otroci so razmišljali o tem, kaj lahko naredijo dobrega in koristnega za sočloveka v času epidemije, kako se lahko zaščitijo pred virusom, gledali so risanko o koronavirusu in ga nazadnje upodobili kot strašno pošast. A brez skrbi, to pošast smo hitro naredili manj strašno - dodali smo ji zaščitno masko, pa rokavice, zaščitno obleko ter razkužilo v roke. Otroci so izdelali tudi barvite bacile - s tehniko pihanja skozi slamico. 

Jesenske počitnice 2020Jesenske počitnice 2020Jesenske počitnice 2020

V sredo je sledila origami delavnica - otroci so z Urško Čuk spoznavali japonsko umetnost zgibanja papirja in ustvarili poskakujoče žabice in čudovite košarice. 

Jesenske počitnice 2020 Jesenske počitnice 2020

V četrtek je bilo na ZOOM družabnih igrah prav zabavno! Z otroki smo igrali vislice, ime-priimek-žival in tombolo. Prav slednja je zmagovalcem prinesla tudi simbolične nagrade, ki jih podeljuje MDPM Ajdovščina.
V petek pa je sledila medgeneracijsko obarvana delavnica – pridi na ZOOM pijačo! - z najljubšo pijačo v roki smo poklepetali, h klepetu povabili tudi starše in stare starše, ki so z nami delili zanimive prigode iz njihovega otroštva. Otroci so nato ustvarili čudovite portrete svojih starih staršev. 

Jesenske počitnice 2020

V tem tednu nastajajo nove počitniške vsebine - podrobnosti sledijo kmalu. 

koledar dogodkov

< november 2020 >

Jesenske počitnice 2020

30.10.2020 - 06.11.2020 ob 10:00, Ajdovščina

Z velikim veseljem vabimo otroke, da se nam pridružijo na ZOOM DELAVNICAH    podaljšanih JESENSKIH POČITNIC, JUHUHU!   vsak dan od ponedeljka, 2. 11., do petka, 6. 11. 2020, od 10:00 do 12:00 na spletni platformi ZOOM    OBVEZNE SO PRIJAVE   ČAROVNIJE IZ PAPIRJA...


več o dogodku >

  • 16.11.2020 - 16.01.2021 Prilagojeno delo na MDPM Ajdovščina
  • ne spreglejte