vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Jesenske počitnice

datum: 30.10.2020

kategorija: utrinki

Ti časi so hudi … Hudi smo pa tudi mi, na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina, saj se uspešno zoperstavljamo covid viharjem in svoje delo le z malo prilagoditvami opravljamo naprej.

Oktober se počasi poslavlja, z njim pa tudi jesenske počitnice. 

Jesenske počitnice smo tokrat izvedli nekoliko drugače,in sicer prek spletne platforme ZOOM. Delavnice smo morali zaradi epidemije namreč preseliti v virtualni svet. Nič ne de, počitniški program je bil kljub temu pester, saj smo z otroki ustvarjali na kar treh ustvarjalnih delavnicah. V ponedeljek smo se z otroki pogovarjali o jeseni, spremembah, ki jih vnaša v naravo in jo s temperami in vodenimi barvicami skušali prislikati tudi na papir. S tehniko tiskanja z vatiranimi palčkami, tulci in naravnim listjem, smo ustvarili mogočna jesenska drevesa. 
Jesenske počitnice 2020 Jesenske počitnice 2020 slika

V torek je sledila pogovorno-ustvarjalna delavnica Oh, ta Covid! Otroci so razmišljali o tem, kaj lahko naredijo dobrega in koristnega za sočloveka v času epidemije, kako se lahko zaščitijo pred virusom, gledali so risanko o koronavirusu in ga nazadnje upodobili kot strašno pošast. A brez skrbi, to pošast smo hitro naredili manj strašno - dodali smo ji tudi zaščitno masko, pa rokavice, zaščitno obleko ter razkužilo v roke. Otroci so izdelali tudi barvite bacile - s tehniko pihanja skozi slamico. 
 

Jesenske počitnice 2020Jesenske počitnice 2020Jesenske počitnice 2020Jesenske počitnice 2020Jesenske počitnice 2020

V sredo je sledila origami delavnica - otroci so z Urško Čuk spoznavali japonsko umetnost zgibanja papirja in ustvarili poskakujoče žabice in čudovite košarice. 

Jesenske počitnice 2020

V četrtek je bilo na ZOOM družabnih igrah prav zabavno! Z otroki smo igrali vislice, ime-priimek-žival in tombolo. Prav slednja je zmagovalcem prinesla tudi simbolične nagrade, ki jih podeljuje MDPM Ajdovščina.

Danes pa organiziramo ZOOM pijačo - z najljubšo pijačo v roki bomo malo poklepetali, h klepetu povabili tudi starše in stare starše, ki bodo delili kaj zanimivega iz svojega življenja, skupaj pa bomo tudi malo ustvarjali ... 

Počitniški program nastaja v sodelovanju s projektom Popestrimo šolo (OŠ Danila Lokarja Ajdovščina) in projektom Likovno povabilo (JSKD). 

Pa še pomembno obvestilo za vse uporabnike naših storitev 

Preventivni ukrepi zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa narekujejo določene prilagoditve dela na MDPM Ajdovščina, zato obveščamo vse naše obiskovalce, da do nadaljnjega omejujemo obiske v naši pisarni. Vse zadeve bomo urejali prek navadne ali elektronske pošte ter prek telefona. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 041 490 360 ali na info@mdpm-ajdovscina.si. 

 

 

koledar dogodkov

< november 2020 >

Jesenske počitnice 2020

30.10.2020 - 06.11.2020 ob 10:00, Ajdovščina

Z velikim veseljem vabimo otroke, da se nam pridružijo na ZOOM DELAVNICAH    podaljšanih JESENSKIH POČITNIC, JUHUHU!   vsak dan od ponedeljka, 2. 11., do petka, 6. 11. 2020, od 10:00 do 12:00 na spletni platformi ZOOM    OBVEZNE SO PRIJAVE   ČAROVNIJE IZ PAPIRJA...


več o dogodku >

  • 16.11.2020 - 16.01.2021 Prilagojeno delo na MDPM Ajdovščina
  • ne spreglejte