vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Septembrski utrinki na MDPM Ajdovščina

datum: 12.10.2020

kategorija: utrinki

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je v jesen zakorakalo v duhu humanitarnih akcij.

Najprej nas je obiskal Poštar Pavli in šolarje bogato obdaril z nujno potrebnimi šolskimi potrebščinami. Donatorji so prav tako pripomogli k srečnejšim obrazom otrok, pa tudi njihovih staršev. Nato nas je presenetila velikodušna poteza podjetja Lidla; doniral je namreč pakete hrane, pijače ter toaletnih pripomočkov, s katerimi smo osrečili številne družine na območju delovanja našega Društva.

Dan zlatih knjig, 17. september, smo letos obeležili s posebno vseslovensko akcijo – pomagali smo pri deljenju darilnih slikanic, z naslovom Smejalnik in cvililna zavora, avtorja Slavka Pregla vsem otrokom, ki so prvič prestopili šolski prag. Knjige so nastale s tesnim sodelovanjem Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS s podjetjem Hofer, Javno agencijo za knjigo Republike Slovenije ter ostalimi podporniki.

V prvi polovici septembra smo zaključili s študijskimi krožki, ki so sofinancirani s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, koordinira pa jih Andragoški center Slovenije. Študijski krožek »Ustvarjam«, ki smo ga organizirali v sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7, se je zaključil 9. septembra z organiziranim Ustvarjalnim maratonom. Šlo je za prijetno druženje z lokalnimi in ostalimi ustvarjalci, prebiranjem poezije in ostalih literarnih del, vključno s tistimi, ki so prispeli na literarni tečaj »Pozdravljen, sosed«.

Po krajšem poletnem oddihu so s svetovalnimi storitvami ponovno pričeli tudi naši izkušeni TOM svetovalci. V drugi polovici septembra so se na našem Društvu zgodili kadrovski premiki – pisarno sta zapustili naši Urška in Maja ter svoji delovni mesti prepustili Nastji in Sari.

Pričeli smo s pripravami na Teden otroka 2020, ki se v letošnjem letu povezuje s 30. obletnico TOM telefona in katerega slogan se glasi »ODGOVOR JE POGOVOR«. Program je pester, saj smo vanj vključili dejavnosti, primerne za predšolske in šolske otroke, pa tudi za njihove starše; ustvarjalne, športne, pogovorne in družabne delavnice; obiske mladinskih literarnih ustvarjalcev na šolah (Boštjana Gorenca – Pižame (v okviru programa Bralne značke) ter Nataše Konc Lorenzutti (v okviru projekta Povabimo besedo)) ter predstavitve delovanja TOM telefona na šolah. Učitelje slovenskega jezika ter mentorje bralne značke smo v zahvalo za dolgoletno promocijo bralne značke med otroki povabili na strokovno predavanje dr. Marijance Ajše Vižintin (v okviru projekta Bralnice), ki se bo izvedel 15. oktobra. 

Konec oktobra načrtujemo poravnati naše stare "dolgove" in izpeljati 30. medobčinski otroški parlament, ki smo ga prvotno načrtovali izpeljati v marcu, a zaradi epidemije nismo uspeli. Z mladimi parlamentarci, mentorji ter ostalimi gosti že nestrpno čakamo, da medobčinski otroški parlament izpeljemo, saj verjamemo, da bo razprava na letošnjo temo "Moja poklicna prihodnost" marsikateremu mlademu parlamentarcu odprla nov pogled na karierno odločanje in jim pomagala pri nadaljnjih korakih. 

Pri načrtovanju vseh dejavnosti društva smo upoštevali protikoronska priporočila, ki nam jih narekuje NIJZ, in upamo, da bo naše delo, kljub trenutnim neugodnim razmeram v državi, uspešno tudi v prihodnje.   

 

koledar dogodkov

< avgust 2021 >

Humanitarna akcija MORJE ZA VSE OTROKE

14.06.2021 - 30.08.2021, Ajdovščina

Prišel je tisti čas leta, ko skupaj lahko naredimo V E L I K O za otroke, ki bi radi svoje počitnice preživeli ob morju, pa si zaradi socialno-ekonomskih stisk tega ne morejo privoščiti.  Srčno vabljeni k sodelovanju v humanitarni akciji zbiranja sredstev za počitnice otrok!...


več o dogodku >

  • 28.06.2021 - 31.08.2021 Poletne počitnice 2021
  • 01.07.2021 - 31.08.2021 Vabilo na poletno ustvarjanje s prijatelji
  • ne spreglejte