vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Humanitarna dejavnost v času epidemije

datum: 28.04.2020

kategorija: utrinki

Zaposleni in prostovoljci Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina tudi v času epidemije koronavirusa ne počivamo. Čeprav ne razpolagamo s svojimi prostori v Hiši mladih na Palah, saj je ta zaprta, učinkovito delujemo iz "domačih" pisarn in s pomočjo gostoljubnosti lokalnih organizacij.

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo v aprilu v sodelovanju z Občino Ajdovščina in štirimi ponudniki mobilnih storitev Telekomom, A1 Slovenija, Telemachom in T-2 pričeli z zbiranjem finančnih sredstev za družino iz Lokavca, ki je v marcu izgubila hišo v požaru. Do 22. 4. 2020 smo zbrali 13.495,00 evrov na številki 1919 s ključnima besedama HISA1 in HISA5. Iskrena hvala vsem, ki ste darovali. Darujete lahko do 30. 4. 2020.

Čas epidemije, karantene in spremenjenega načina življenja je še povečal stiske družin. S humanitarnimi programi in povezovanjem s krovno organizacijo Zvezo prijateljev mladine Slovenije in Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje jim želimo čim bolj pomagati in smo v tem času zelo dejavni. Razdelili smo 56 paketov hrane (donator spletna trgovina Preprosto.si), 19 družinam pa smo finančno pomagali pri nakupu hrane in najnujnejših življenjskih potrebščin.

ergsdfweg

sdfegasfb

8 družin smo oskrbeli z računalniško opremo za učenje na daljavo, zahvala gre podjetju Poceni PC iz Nove Gorice in  RECOSI Tech iz Slovenske Bistrice.

qwe

V četrtek 23. 4. 2020 smo družinam v stiski iz obeh občin - Ajdovščine in Vipave s pomočjo marljivih prostovoljcev razdelili 600 komadov različnih čistilnih sredstev (pralni prah, mehčalec in detergent za pomivanje posode) podjetja Henkel. Ob tem bi se radi zahvalili vsem, ki so nam pomagali pri logistiki, saj je zaradi epidemije zaprta Hiša mladih, kjer imamo pisarno in skladišče.

dhdfgjdfgjdfgjdfgjdfgj

dfgjfghjqwrh

Iskrena zahvala Civilni zaščiti Ajdovščina za usmeritve, Karitas Ajdovščina in podjetju Mislej plast, da sta nam odstopila svoje prostore, od koder smo lahko delili donirana sredstva. Iskrena zahvala tudi našim prostovoljcem za pomoč - Ani, Mitju, Blažu ter Miranu in Draganu, ki sta del donacije Henkel odpeljala na goriški konec in vse do Tolmina.

Naše društvo je že od leta 2011 vključeno v program Botrstvo, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste- Polje. Trenutno imamo v programu Botrstvo vključenih 130 otrok iz obeh občin. S finančno pomočjo botrov so otrokom z manj priložnostmi omogočeni boljši pogoji za zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem brezskrbno otroštvo.  6 srednješolcev z manj priložnostmi, ki so se v osnovni šoli izkazali s šolskim delom in uspehi, pa prejemajo mesečno štipendijo Nivea (projekt poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije). 

Družine z manj priložnostmi iz našega okolja bodo potrebovale našo podporo in pomoč tudi, ko se bo življenje vrnilo v vsakdanje tirnice. Želimo si, da bi tudi v prihodnje v lokalnem okolju in širše ostali povezani v skrbi za dobrobit otrok, mladostnikov in družin.

Iskrena hvala vsem, ki nam finančno, materialno in moralno pomagate pri humanitarnemu poslanstvu našega društva. Iskrena hvala vsem dobrim ljudem, našim zunanjim sodelavcem, krovni organizaciji Zvezi prijateljev mladine Slovenije, Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in vsem našim prostovoljcem. 

                                                                                                                                           

koledar dogodkov

< december 2020 >

VESELI DECEMBER delavnice

26.11.2020 - 01.12.2020, Ajdovščina

Napovedujemo delavnice VESELEGA decembra, in sicer ob TORKIH popoldan, med 16.30 in 18.30. Se dobimo na ZOOM-u! ;)   Več informacij sledi kmalu, spremljajte nas.   


več o dogodku >

  • 01.12.2020 - 31.12.2020 Delavnice VESELI december
  • ne spreglejte