vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

DAN BREZ ALKOHOLA V VIPAVI

datum: 05.04.2019

kategorija: utrinki

 

 DAN BREZ ALKOHOLA

 3. aprila 2019 smo se predstavili v Vipavi na dogodku »Dan brez alkohola«, ki je del projekta SOPA – »Skupaj za odgovorno pitje alkohola.« Pripravili smo ustvarjalno delavnico izdelave zabavnih okvirčkov, s katero smo poskušali mimoidoče motivirati za zdrav način življenja brez alkohola.

DAN BREZ ALKOHOLA

Okvirčki

Prostovoljki Ana Lulik in Kristina Bodiroža pa sta poskrbeli za gibalne delavnice. Ana je izvajala testiranje sestave telesne mase s tehtnico Tanita, in imela vodeno vadbo, Kristina pa je udeležence dogodka razgibala z zumbo. V projekt SOPA smo se priključili pred kratkim, verjamemo, da lahko z večjim ozaveščanjem ljudi v lokalnem okolju tudi mi pripomoremo, da se ta problematika zmanjša.

Migajmo

Osnovni namen pristopa SOPA je zmanjšati čezmerno pitje alkohola in njegove negativne učinke na zdravje obravnavanega ter vzpostaviti odgovoren odnos do alkohola pri vključenih deležnikih. S podporo pri opuščanju tveganega in škodljivega pitja alkohola posameznika posredno prav tako zaščitimo pred potencialno izgubo zaposlitve zaradi težav, povezanih z alkoholom.

Neposredno javljanje z dogodka.

Pristop temelji tudi na povezovanju med različnimi sektorji, kar bomo uresničevali na različnih srečanjih. Ta bodo potekala na lokalni, regionalni (znotraj območnih enot NIJZ) in nacionalni ravni. Namen srečanj je izmenjava izkušenj med različnimi poklici in med izvajalci različnih ukrepov ter izmenjava aktualnih informacij na področju alkoholne problematike znotraj lokalnega, regionalnega in nacionalnega območja. Neposredni cilj tovrstnih srečanj je vzpostaviti mreže, ki bi z izmenjavo izkušenj in medsektorsko podporo nudile temeljitejši in učinkovitejši pristop k obravnavanju čezmernega pitja alkohola pri ciljni populaciji.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani programa SOPA. 

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

12312345

koledar dogodkov

< avgust 2019 >

Tečaj rolanja za otroke

12.08.2018 - 16.08.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina v avgustu organizira tečaj rolanja za otroke. Tečaj bo potekal od 12. 8. do 16. 8. 2019 od 9. do 12. ure. Namenjen je pridobivanju osnovnega znanja rolanja. Cena tečaja: 12 evrov (z DDV). Kaj potrebujem za tečaj rolanja? Za tečaj...


več o dogodku >

ne spreglejte