vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

ZIMSKE POČITNICE V AJDOVŠČINI

datum: 28.02.2018

kategorija: utrinki

»Ju – hu - hu zimske počitnice so tu!« je odmevalo v prejšnjem tednu, med 19. in 23. februarjem, ko so potekale zimske počitnice za otroke iz zahodnega dela Slovenije.

DP   DP1

 

Letošnje zimske počitnice so bile v pravem pomenu zimske, Vipavsko dolino je pobelil sneg, ob tem pa je močno pihala burja. Ob tem mrazu zunaj, pa smo v MDPM Ajdovščina v sodelovanju z Mladinskim centrom v Hiši mladih v Ajdovščini poskrbeli, da otrokom tudi notri ni bilo dolgčas. Otroci so tekom celega tedna v Hiši mladih imeli organizirano celodnevno varstvo z ustvarjalnimi delavnicami. Obiskali smo tudi Lokavec in Dolgo Poljano, kjer smo organizirali delavnici in razveselili otroke v vaseh.

Ob razigranih otrocih so bile vseskozi prisotne učiteljice in naša EVS prostovoljka Monika, ki je vsak dan zaključila s pozitivnimi vtisi in povedala:

»Being around these little ladies and gentlemen with their own unique character and temperament, I could say that it was also a huge learning process for me, as I always had to be open, receptive, calm and mild but at the same time strong and assured when was needed. You never know with kids - sobbing gut-wrenching tears one moment, laughing hysterically the next but at the end you are always left in amazement how pure, simple and playful everything can be.« Monika Evstatieva

Biti obkrožen s temi malimi damami in gospodi in njihovimi različnimi osebnostmi in temperamenti, je bila tudi zame pomembna učna izkušnja, saj sem morala biti ves čas odprta, dovzetna, mirna in mila, po drugi strani pa močna in stalno prisotna, ko so me otroci potrebovali. Pri delu z otroki je vedno prisotna negotovost – v enem trenutku se kujajo, v drugem jokajo, spet v tretjem smejejo, a na koncu človeku vedno ostane začudenje kako čisto, preprosto in igrivo je lahko delo z otroki.  (prevod Maša Čibej)

 MON  MON1

V torek, 20.2.2018 je skupina otrok z mentorji odšla na izlet v Ljubljano, obiskali so vodno mesto Atlantis in si ogledali film v Koloseju.

ATL  KOL

 

Druga skupina otrok je bila na zimskih humanitarnih počitnicah v domu ZLRO v Gozd-u Martuljku, ki smo jih organizirali v sodelovanju z ZPMS.

DOM  HAPPY

Vsem udeleženim bodo zimske počitnice ostale v zelo lepem spominu, nekateri so se učili delati zeliščne lončke, drugi so brezskrbno ustvarjali nove izdelke in spomine, tretji pa so tudi utrjevali prijateljske vezi.

SILVA  SILVA1  SLIKE

 ROBOTI  ROBOTI1 

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >