vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

ZAKLJUČEK ŠTUDIJSKIH KROŽKOV 2014/15

datum: 10.06.2015

kategorija: utrinki

Ob koncu šolskega leta 2014/15 se uspešno zaključujejo tudi naši študijski krožki, ki so zanimiva oblika neformalnega učenja. Manjše in večje skupine so se tekom leta srečevale pod vodstvom mentorjev in animatorjev ter se teoretično in praktično izobraževale o različnih temah.

V šolskem letu 2014/2015 so se posamezniki, ki jih zanima izpopolnjevanje ali pridobivanje novih znanj, veščin in vrednot srečevali v okviru štirih skupin.V krožku ''Viva kreativa'' so se udeleženci pogovarjali o likovnih osnovah in ustvarjali na načine, ki spodbujajo motorične sposobnosti in uporabo domišljije. Na številnih srečanjih, ki so potekala v sproščenem ozračju v Vipavi, je nastala že vrsta izdelkov, saj so se udeleženci preizkušali v različnih likovnih tehnikah. V Skriljah, v dvorcu Faveti, je potekal študijski krožek ''Veščine naših prednikov''. Člani krožka so se srečevali z namenom, da se pogovarjajo in praktično preizkušajo v različnih ročnih spretnostih, ki so jih dobro poznale prejšnje generacije. Udeleženci so se učili pletenja košar, izdelovali so adventne venčke po starem, pripravljali božične jedi po starih receptih ter spoznavali nekdanje pustne običaje. V istih prostorih so se občasno dobili tudi člani študijskega krožka ''Potujmo in se izobražujmo'', ki se združuje že vrsto let. Ta krožek sicer večinoma poteka na terenu, saj člani opravijo več izletov in pohodov, na katerih spoznavajo etnologijo, kulturno dediščino in  znamenitosti krajev, ter tako bogatijo svoje vedenje o Sloveniji. Zadnji izmed krožkov, a nič manj zanimiv, je bil študijski krožek ''Moč diha'', ki je potekal v Kamnjah. Člani so se na enomesečnih srečanjih spoznavali z dihalnimi tehnikami, alternativnimi zdravilnimi oz. relaksacijskimi tehnikami, se pogovarjali o zdravem načinu življenja, afirmaciji ipd.

Slikovne utrinke s srečanj si lahko ogledate v galeriji.

koledar dogodkov

< oktober 2019 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Obisk pisateljice Janje Vidmar

14.10.2019

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina v letošnjem letu sodeluje v programu "Povabimo besedo", ki ga že od leta 1996 organizira in koordinira Društvo slovenskih pisateljev.več o tem utrinku >