vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Otroški ringaraja v Gojačah in Malovšah - 2. del

datum: 11.09.2012

kategorija: utrinki

V organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina se je v dvorani KS Gojače-Malovše med 27. in 31. avgustom 2012 odvijal drugi del poletnih brezplačnih delavnic za otroke. Tokrat se je našemu poletnemu ustvarjalnemu ringaraji pridružil še malce razposajeni direndaj, za piko na i pa smo se, verjeli ali ne, po svoje zaljubili v glasbeno pravljično igrico Mavrična ribica.

Otroci so uživali v raznovrstnem ustvarjanju morskih živali, izdelovanju zapestnic iz obrežnih kamenčkov ter v risanju in barvanju na polžke. Med tem ustvarjanjem je nastalo še veliko drugih posrečenih izdelkov, izstopale so tudi ladjice iz drevesnih palčk. Nekateri pa so risali tudi na kamenčke iz obrežja. Sredi ene izmed delavnic se je pred mojimi očmi odvijala celò otroška modna revija. Bilo je zabavno.

Že prvi dan delavnic so nekateri otroci vadili pravljično glasbeno igrico Mavrična ribica najde svojo srečo. Vsaka vaja je doživljala svojo zgodbo in vendar je bila vsaka vaja sestavni del naslednje, ne da bi se kdo od nas tega sploh zavedal. Nastopajoči so se iz vaje v vajo kar vrstili, saj so našli svoje vloge in sebe v njih. Samo gledala sem te čudovite otroške zvezde, kako so se naenkrat znale poslušati, obenem pa sodelovati z ostalimi. Igrico pa smo tudi doživeto in sproščeno zaigrali. Zares smo uživali.

Bili smo vedno bolj polni cvetoče ter zdrave energije, vedno bolj polni nasmejanih, ustvarjalnih in odprtih idej ter dogajanj. In prav takšna so bila tudi naša srca. V polnem doživljanju dojemanja prijateljstva in ljubezni. Dojemanja te sreče, ki izhaja prav iz nas.

Še nekaj fotografskih utrinkov:

malovše1 malovše2
malovše3 malovše4
malovše5 malovše6
malovše7 malovše8
malovše9

Zapis in fotografije: Katja Krkoč, MDPM Ajdovščina

Ustvarjalne delavnice so v programu "Na krilih razigranega poletja" sofinancirali Občina Ajdovščina in Urad za mladino v programu "Prostovoljno mladinsko delo."

koledar dogodkov

< maj 2019 >

PARADA UČENJA

15.05.2019 ob 09:00, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine                      Ajdovščina                              se bo predstavilo na          ...


več o dogodku >

ne spreglejte

Humanitarna akcija "MORJE ZA VSE OTROKE"

23.05.2019

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo v maju 2019 pričeli s humanitarno akcijo "Morje za vse otroke - darujmo za počitnice", v kateri zbiramo sredstva za otroke z manj priložnostmi, da jim omogočimo brezskrbne počitniške dni na morju.

več o tem utrinku >