vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Otroški ringaraja v Gojačah in Malovšah - 2. del

datum: 11.09.2012

kategorija: utrinki

V organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina se je v dvorani KS Gojače-Malovše med 27. in 31. avgustom 2012 odvijal drugi del poletnih brezplačnih delavnic za otroke. Tokrat se je našemu poletnemu ustvarjalnemu ringaraji pridružil še malce razposajeni direndaj, za piko na i pa smo se, verjeli ali ne, po svoje zaljubili v glasbeno pravljično igrico Mavrična ribica.

Otroci so uživali v raznovrstnem ustvarjanju morskih živali, izdelovanju zapestnic iz obrežnih kamenčkov ter v risanju in barvanju na polžke. Med tem ustvarjanjem je nastalo še veliko drugih posrečenih izdelkov, izstopale so tudi ladjice iz drevesnih palčk. Nekateri pa so risali tudi na kamenčke iz obrežja. Sredi ene izmed delavnic se je pred mojimi očmi odvijala celò otroška modna revija. Bilo je zabavno.

Že prvi dan delavnic so nekateri otroci vadili pravljično glasbeno igrico Mavrična ribica najde svojo srečo. Vsaka vaja je doživljala svojo zgodbo in vendar je bila vsaka vaja sestavni del naslednje, ne da bi se kdo od nas tega sploh zavedal. Nastopajoči so se iz vaje v vajo kar vrstili, saj so našli svoje vloge in sebe v njih. Samo gledala sem te čudovite otroške zvezde, kako so se naenkrat znale poslušati, obenem pa sodelovati z ostalimi. Igrico pa smo tudi doživeto in sproščeno zaigrali. Zares smo uživali.

Bili smo vedno bolj polni cvetoče ter zdrave energije, vedno bolj polni nasmejanih, ustvarjalnih in odprtih idej ter dogajanj. In prav takšna so bila tudi naša srca. V polnem doživljanju dojemanja prijateljstva in ljubezni. Dojemanja te sreče, ki izhaja prav iz nas.

Še nekaj fotografskih utrinkov:

malovše1 malovše2
malovše3 malovše4
malovše5 malovše6
malovše7 malovše8
malovše9

Zapis in fotografije: Katja Krkoč, MDPM Ajdovščina

Ustvarjalne delavnice so v programu "Na krilih razigranega poletja" sofinancirali Občina Ajdovščina in Urad za mladino v programu "Prostovoljno mladinsko delo."

koledar dogodkov

< oktober 2019 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Obisk pisateljice Janje Vidmar

14.10.2019

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina v letošnjem letu sodeluje v programu "Povabimo besedo", ki ga že od leta 1996 organizira in koordinira Društvo slovenskih pisateljev.več o tem utrinku >