vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Velikonočna radovednost v Malovšah in Gojačah

datum: 05.04.2012

kategorija: utrinki

V dvorani KS Malovše-Gojače je bilo 31. marca kar živahno, igrivo in novo. Prek Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina se je prvič odvijala brezplačna Velikonočna ustvarjalna delavnica za otroke. Kljub majhnemu številu otrok je delavnica zelo lepo uspela. Ustvarjali smo tudi z novo somentorico, go. Marto Trebižan. Sodelovali smo kot da bi se že dolgo poznali. S seboj je prinesla zelo zanimiv material in zelo radovedni smo bili, kaj vse bomo delali. Komaj smo čakali, da se delavnica prične.

Medtem ko so otroci marmorirali plastična jajca, sem budno opazovala, kako so ustvarjali čudovite jajčne planete. Nastalo je pravcato pravljično mestece ali pa kar čarobno vesolje. Waw! Ko so skoraj končali z marmoriranjem, je sledil še šarmanten trakec, ki so ga otroci ovili okrog suhih marmoriranih jajc. »Kako domiselno«, sem si rekla pri sebi. Pravkar marmorirana jajca smo postavili v zeleno gobo za ikebane, da so se tam sušila. Medtem ko smo že ustvarjali, je na delavnice prišla še ena deklica, a z veseljem smo jo sprejeli in ji pokazali postopek marmoriranja jajc ter pentljanje suhega marmoriranega jajca.

Vzdušje je bilo sproščujoče in družabno, poučno in igrivo. Med poslušanjem otroških pesmic smo iznajdljivo sodelovali tudi pri sestavljanju koškov iz furnirja, kjer je bilo potrebno malce več spretnosti in moči, a tudi ti izdelki so več kot uspeli.

Dan je bil prečudovit, s svojim zlatim soncem, rahlim vetričem in zelenimi vejami je že ves dan vabil otroke pod modro nebo. Na zelene trate, med igrala in vaško igrišče. Proti koncu delavnice so otroci le dočakali več kot zaslužen odmor in uživali tudi v gibalnih dejavnostih.

Napisala: Katja Krkoč

fotka1 fotka2
fotka3 fotka5

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >