vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

EMILIO V NOVEM ŠOLSKEM LETU

datum: 19.10.2011

kategorija: utrinki

Naš prostovoljec Evropske prostovoljne službe Emilio je tudi v oktobru pripravil kar nekaj aktivnosti za manjše in večje otroke, ki se radi naučijo česa novega.
Ker v prejšnjem šolskem letu s svojimi predstavitvami in delavnicami ni uspel obiskati vseh šol v naših občinah, smo sklenili, da to stori ob začetku novega šolskega leta, ter otrokom popestri prve mesece v šolskih klopeh.

S prvimi predstavitvami je Emilio začel v Tednu otroka, ki je potekal od 3. do 8. oktobra, z njimi pa bo nadaljeval še cel oktober ter v začetku novembra. Najprej je obiskal učence predmetne stopnje na OŠ Danila Lokarja, nato tiste iz podružničnih šol Vrhpolje in Šmarje, dva dneva je posvetil učencem na podružnični šoli Budanje, obiskal je tudi otroke v Črničah ter tiste na podružnični šoli v Lokavcu.
Za otroke višjih razredov je pripravil zanimive predstavitve svoje države ter kviz v katerem so se lahko preizkusili, koliko so si zapomnili, tisti iz nižjih razredov pa so skupaj z Emiliom izdelovali papirnate marionete knjižnega junaka Don Kihota.
Ob predstavitvah si otroci ob pozornem poslušanju in postavljanju raznoraznih vprašanj vedno veliko zapomnejo in tako krepijo svoje znanje o geografskih, kulturnih ter jezikovnih značilnostih Španije.

Emilio bo v kratkem obiskal še šolo na Otlici ter podružnično šolo v Vipavskem Križu, v času jesenskih počitnic pa bo otroke razveselil še s tečajem španščine, z 19.oktobrom pa bo v okviru študijskega krožka osnov španskega jezika učil tudi odrasle.

Prve predstavitve v letošnjem šolskem letu za učence OŠ Danila Lokarja

Emilo DL

S predstavitvami in delavnicami je Emilio nadaljeval na podružnični šoli v Budanjah

Emilio Budanje

Učenci razredne stopnje so vedno navdušeni nad izdelavo marionet in druženjem z Emiliom - tako je bilo tudi v Lokavcu

Emilio Lokavec Emilio Lokavec2
Emilio Lokavec

Tudi v Črničah so se po predstavitvi z veseljem slikali z Emiliom

Emilio Črniče

Evropska prostovoljna služba je Akcija 2, programa Mladi v akciji, Mladinska pobuda pa podakcija Akcije 1, programa Mladi v akciji, ki ju sofinancira Evropska komisija.

izobrazevanje in kultura mladina
movit

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >