vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Španski večer s predstavitvijo Evropske prostovoljne službe

datum: 11.04.2011

kategorija: utrinki

Prostovoljci Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina smo na prvo aprilsko soboto v pizzeriji Zmaj pripravili španski večer s predstavitvijo Evropske prostovoljne službe (EVS).

Urška Brežnjak, koordinatorica EVS, je predstavila službo, namen projekta »Prosti čas otrok in mladih« ter aktivnosti, ki potekajo v sklopu projekta. Od februarja do decembra namreč na društvu gostimo španskega prostovoljca Emilia Morilla. Sledila je predstavitev prostovoljca in zanimiv »sprehod« po poteh naravnih in kulturnih znamenitostih temperamentne Španije, za prevod je poskrbela Maša Čibej.

Po predstavitvi je sledilo neformalno druženje ob dveh specialitetah, ki jih je pripravil Emilio – ob sangrii in krompirjevi omleti. Večer sta popestrila tudi učenca Glasbene šole Vinka Vodopivca iz Ajdovščine, Patrik in Amedeja, pod vodstvom gospe Andreje Semenič, ki sta razvajala naša ušesa s španskimi melodijami.

Na večeru nismo pozabili predstaviti tudi sadove dela mladinske pobude. Mladi do 30 let, so od septembra do aprila raziskovali naravne in kulturne znamenitosti zgornje Vipavske doline v projektu »Košček narave v dlani – izdelamo eko spominek«. Za realizacijo idej in oblikovanje je poskrbela akademska slikarka Jana Humar, medse pa so povabili tudi domačega umetnika, restavratorja Primoža Fučko, ki jim je pokazal nekaj likovnih tehnik in izdelal magnetke iz mavca. Ob koncu večmesečnega druženja so oblikovali in izdali set razglednic, žepno brošuro s fotografskimi utrinki in verzi Ane Rustja ter čudovito zbirko šestih magnetkov iz mavca s podobami zgodovinskih stavb in tihožitij. Jana Humar pa se je predstavila tudi z umetniškimi grafikami podob Vipavske doline, odtisnjenimi na furnir.

Evropska prostovoljna služba je Akcija 2, programa Mladi v akciji, Mladinska pobuda pa podakcija Akcije 1, programa Mladi v akciji, ki ju sofinancira Evropska komisija.


evs1 evs2

evs3 evs4

evs5 evs6

evs8 evs8a

evs9 mp2

izobrazevanje in kultura mladina
movit

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >