vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

KOŠČEK NARAVE V DLANI- IZDELAJMO EKO SPOMINEK

datum: 05.04.2011

kategorija: utrinki

Program Mladi v Akciji, Mladinska pobuda

Z mesecem marcem se je zaključil tudi projekt Košček narave v dlani-Izdelajmo eko spominek, ki se je razvijal vse od meseca septembra. Cilj projekta, ki ga sofinancira Evropska komisija in koordinira Nacionalna agencija Movit NA Mladina je bil izdelati spominek, ki bo predstavljal Vipavsko dolino in ob temu razmišljati o ekologiji ter v projekt vplesti tudi ekološko noto.
Projekt je bil zelo uspešen, saj so na koncu nastali kar trije izdelki, dva kot zamisel mladih, ki so projekt zasnovali in vodili, tretji pa v sodelovanju z lokalnim ustvarjalcem.
Projekt sta zasnovali Jana Humar in Urška Brežnjak, svoje zamisli pa so v obliki fotografij in verzov na razglednicah ter v zgibanki poleg Jane Humar predstavile Ana Rustja, Staša Benko in Metka Čibej. Fotografijo za naslovnico zgibanke je prispeval EVS prostovoljec Emilio Morillo, ki se je udeležil fotokrosinga v sodelovanju s Hišo mladih. Pri projektu so sodelovali tudi številni drugi prostovoljci ter pripadniki lokalne skupnosti, s katerimi so se mladi srečali tekom izvajanja projekta, skozi katerega so tudi izpopolnjevali in razširjali svoje znanje in razvijali svojo kreativnost. Namen projekta je bil namreč, poleg same izdelave spominka, mladim skozi izvedbo svojih idej ponuditi možnost neformalnega izobraževanja in usposabljanja na področjih, ki jih zanimajo.
Spominka, ki sta nastala v okviru Mladinske pobude sta zgibanka desetih fotografij, ki prikazuje utrinke iz Vipavske doline in sklop razglednic zanimivih detajlov narave. Motivi na zloženki so med seboj v celoto povezani skozi pesem, ki je nastala prav z namenom povezave fotografij v celoto.
Tretjega izmed spominkov je izdelal lokalni ustvarjalec Primož Fučka, ki se je pri oblikovanju in izdelavi osredotočil na uporabo naravnih materialov. Tako je nastal komplet lično izdelanih glinenih magnetnih okraskov s tipičnimi motivi Vipavske doline.
Mladi so v pol leta, kolikor je trajal projekt, pokazali, da je mogoče v kratkem času z omejenimi sredstvi in pozitivnim ustvarjalnim pristopom izdelati spominke, ki so novi, sveži in obenem kakovostni.
Zloženke in razglednice lahko dobite na našem društvu in se tudi sami prepričate o ustvarjalnosti naših mladih.

Zloženka in razglednice, ki so nastale v okviru projekta

mp1

Spominek avtorja Primoža Fučke

mp2


Projekt sofinancirajo:

izobrazevanje in kultura mladina movit

koledar dogodkov

< december 2020 >

VESELI DECEMBER delavnice

26.11.2020 - 01.12.2020, Ajdovščina

Napovedujemo delavnice VESELEGA decembra, in sicer ob TORKIH popoldan, med 16.30 in 18.30. Se dobimo na ZOOM-u! ;)   Več informacij sledi kmalu, spremljajte nas.   


več o dogodku >

  • 01.12.2020 - 31.12.2020 Delavnice VESELI december
  • ne spreglejte