vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Naše dejavnost v Tednu otroka

datum: 13.10.2010

kategorija: utrinki

V Tednu otroka, ki je potekal od 4. do 9. oktobra, smo v našem društvu ponovno pripravili zanimiv program za otroke.
Teden otroka smo kot običajno preživeli ustvarjalno, pod vodstvom prostovoljcev so otroci ustvarjali po šolah v občinah Ajdovščina in Vipava ter v prostorih društva. Ustvarjalne delavnice so potekale na temo jeseni, otroci so skupaj z mentorji izdelovali jesenske okvirje za slike, skledice v obliki listov in košarice iz furnirja.

PŠ Podnanos jesen je v deželi1

PŠ Šmarje PŠ Šmarje1

PŠ Šmarje2 PŠ Šmarje3

V skladu z letošnjo temo Tedna otroka – ''Mediji za bogatejše otroštvo'' smo pripravili tudi dve povsem novi delavnici. Na medijski delavnici ''Tišina, snemamo!'' so se otroci seznanili s kamero in nastopanjem ob snemanju dveh krajših oddaj, na delavnicah z naslovom ''Novice, novice'' pa so izdelovali časopis.

medijska delavnica medijska delavnica1

medijska delavnica2 izdelajmo časopis

izdelajmo časopis1 izdelajmo časopis PŠ Skrilje1

izdelajmo časopis PŠ Skrilje


V četrtek 7. oktobra so se otroci skupaj s šolskimi mentorji in prostovoljci društva odpravili še na tradicionalni extempore v Piran, kjer so se, poleg likovnega ustvarjanja, popeljali tudi na krajši izlet z ladjico.

extempore extempore1

extempore2 extempore3

extempore4 extempore5

Teden otroka se je zaključil v soboto 9. oktobra, ko so naši prostovoljci v okviru Kmečke tržnice izvedli še dve delavnici. V okviru teh so pripravljali zeliščne lončke in skupaj z otroki izdelovali punčke iz blaga.

kmečka tržnica kmečka tržnica1

kmečka tržnica2 kmečka tržnica3

kmečka tržnica4

Bilo je lepo in zabavno! Otroci so se delavnic udeležili v lepem številu in na društvu smo zadovoljni, da smo spet razveselili veliko naših otrok!

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >