vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Predstavitev Latvije - "Zemlja, ki poje" in spoznavni večer EVS

datum: 07.06.2010

kategorija: utrinki

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je v petek, 4.6.2010 v prostorih društva Razmetano podstrešje v Vipavi pripravilo predstavitev Latvije, ki sta jo vodili dve Latvijki - prostovoljka Evropske prostovoljne službe Zanda Brikmane in umetnica Alina Asberga Nabergoj, ki živi in dela v Vipavi. Predstavitev je popestrila še razstava likovnih del Aline Asberga Nabergoj ter tipičnih predmetov latvijskega vsakdana - od jantarja, dodatkov k narodni noši, glinenih piščalk do knjig z vzorci vezenja. Preizkusili pa smo tudi nekaj latvijskih jedi - od sivega graha, kruhkov s slanino in sirom, latvijske solate do sladice iz ržene moke in sladke salame. Koordinatorka Evropske prostovoljne službe pri MDPM Ajdovščina Urška Brežnjak pa je predstavila akcijo 2 v programu Mladi v akciji ter projekt Evropske prostovoljne službe "Prosti čas otrok in mladih v Ajdovščini", v katerega je vključena Zanda Brikmane. Večer je minil v znamenju prijetnega druženja in kramljanja o posebnostih in bogastvih latvijske kulture.

Društvu "Razmetano podstrešje" se zahvaljujemo za gostoljubnost pri pripravi večera in razstave.

Nekaj fotografskih utrinkov...

predstavitev Latvije predstavitev Latvije1

predstavitev Latvije2 predstavitev Latvije3

predstavitev Latvije4 predstavitev Latvije

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

URSM LOGO izobrazevanje in kultura

movit mladina

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >