vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Kdor ustvarja, dvakrat živi.

datum: 15.02.2010

kategorija: utrinki

Članice študijskega krožka »Obudimo ročna dela«, ki poteka pod vodstvom Urške Brežnjak in Marte Trebižan so na zadnjih dveh srečanjih ustvarjale s furnirjem in svilo. Svoje izdelke bodo v prihodnjih mesecih razstavile v eni izmed izložb izpraznjenih trgovin v centru Ajdovščine. Študijske krožke koordinira Andragoški center Slovenije, sofinancira pa Ministrstvo za šolstvo in šport. Nekaj slik za pokušino…

šk1 šk2
šk3 šk4
šk5 šk6

Od nekdaj lepe so Ljubljanke slovele, / al' lepše od Urš'ke bilo ni nobene /…takole se je začela ustvarjalna delavnica »Verzi v besedi in sliki«, ki je potekala 6. februarja v Rizzatovi vili, posvečena našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu. Mladi ustvarjalci so pod mentorstvom Urške Repič in naše EVS prostovoljke Zande Brikmane prebirali verze iz Povodnega moža in jih spretno pričarali na papir.

Verz1 verz2

Februar nam je poleg kulturnega praznika pripeljal tudi pust in valentinovo. Oboje smo obeležili 14. februarja z ustvarjalno delavnico »Maske za zaljubljene«, ki sta jo vodili naši mentorici, prostovoljki Nike Škofič in Zanda Brikmane. Ustvarjanje je potekalo v sklopu že tradicionalnega pustovanja v Športno rekreacijskem centru Police, kjer so se predstavila številna domača društva, v organizaciji Mladinskega centra Hiše mladih. Čas nam je med ustvarjanjem, rajanjem v pustnih maskah in spremljanju cirkuške predstave minil kot bi mignil. Seveda, brez krofov ni šlo.

pust1 Pust2
pust3 pust4
pust5 pust6


izobrazevanje in kultura mladina
movit Urad RS za mladino

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.


koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >