vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Veselo in ustvarjalno v veselem decembru

datum: 05.01.2010

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo tudi letos poskrbeli, da je bil december vesel, razigran in ustvarjalen. Na sedežu društva so se prostovoljci srečevali z mladimi ustvarjalci vsak petek in ustvarjali na različne praznične teme. Na prvi decembrski petek smo izdelovali voščilnice, katere smo porisali z belimi angeli. Druga petkova delavnica je postregla z izdelovanjem okraskov, naslednji dan v soboto pa smo s pomočjo naše EVS prostovoljke Zande Brikmane spekli slastne medenjake.

Praznično-ustvarjalni nemir smo ponesli tudi na številne osnovne šole v ajdovski in vipavski občini, ponekod so se nam pridružili tudi starši in stari starši. Pod našimi pridnimi rokami so nastale tridimenzionalne kolažne voščilnice, praznični okraski, škrati, božične zvezde in še marsikaj drugega.

Prostovoljka Evropske prostovoljne službe Zanda Brikmane, ki jo gostimo na našem društvu, je obiskala tudi mlade, ki obiskujejo PUM (Projektno učenje za mlajše odrasle) pri Ljudski univerzi Ajdovščina v Hiši mladih. Skupaj so spekli odlične medenjake in se preizkusili v krašenju peciva.

MDPM Ajdovščina se je s svojo ponudbo predstavilo tudi na miklavževanju, ki je potekalo v soboto, 5. decembra v avli Dvorane 1. slovenske vlade v Ajdovščini. Spretne roke otrok in staršev so ustvarile čudovite praznične voščilnice na prav poseben način – s prstnimi odtisi so nastajali pravljični jeleni v zasneženi pokrajini. Pod vodstvom mentoric Nadje Kodele in Zande Brikmane pa so izrezovali tudi obrise svojih rok, s katerimi so okrasili dvorano.

Po Miklavžu je prišel še dedek Mraz, prav tako v Dvorano 1. slovenske vlade in sicer v nedeljo, 27. decembra, tudi takrat smo se predstavili z ustvarjalno delavnico, na kateri smo pričarali mačke Murije.

Naslednji dan smo se podali na naš že tradicionalen izlet v vodno mesto Atlantis in uživali v praznično okrašeni Ljubljani.

Konec decembra pa je treba obeležiti s pravim, pravcatim novoletnim žurom. Ta se je zgodil 30. decembra v Rizzatovi vili pod vodstvom mentorice Nike Škofič. Otroci so uživali v izdelovanju okraskov za jelko, nakar so jo tudi okrasili, se preizkusili v glasbeni delavnici, skupaj so peli in rajali, igrali so se različne družabne igre in se nasploh imeli zelo lepo.

Praznični decembrski dnevi pa so za nekatere otroke tudi manj veseli. Tem smo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije razdelili darilne bone, vključili pa smo se tudi v humanitarno akcijo Mobitelova snežinka upanja, s katero smo dvanajstim otrokom iz občine Ajdovščina in Vipava omogočili brezplačne štiridnevne počitnice od 26. do 30. decembra v počitniškem domu v Zgornjih Gorjah pri Bledu.

V decembru so potekala tudi redna srečanja članov študijskih krožkov za odrasle – trenutno sta aktivna dva krožka, krožek ročnih del in krožek učenja angleščine. V prvem so ustvarjali čarobne praznične cvetke iz žice in najlonk. Še vedno ste vabljeni, da se jim pridružite.

Tako. Pa smo na koncu. Naše leto je bilo plodno, igrivo in ustvarjalno. Zahvala gre vsem našim sodelavcem, prostovoljcem in vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri našem poslanstvu. Vsem želimo srečno, zdravo, veselo in ustvarjalno 2010. Nasvidenje v novem letu.

VD1 VD2

VD3 VD4

veselidecember09 veselidecember09_2

veselidecember09_3 veselidecember09_1

veselidecmber09_4 veselidecember09_5

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

URSM LOGO izobrazevanje in kultura

movit mladina

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >