vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Barvite jesenske počitnice

datum: 04.11.2009

kategorija: utrinki

Tudi letošnje jesenske počitnice, ki so potekale od 26.10. do 30.10.2009 v Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina, so bile razigrane, ustvarjalne in vesele. Pod vodstvom mentoric Jane Humar, Nike Škofič, Mateje Kavčič in Urške Brežnjak s pomočjo naše EVS prostovoljke Zande Brikmane in drugih marljivih prostovoljcev so nastali čudoviti izdelki, povrh vsega smo našli še skriti zaklad.

Prvi počitniški dan smo z mentorico Urško Brežnjak izdelali jesensko dekoracijo za pisalno mizo, tako, da bomo vse svinčnike lepo pospravili v lonček, sporočilca pa bo nosil črni ptiček.

jesenske11 jesenske12

Drugi dan smo z mentorico Matejo Kavčič in Zando Brikmane odšli na učno pot proti Hublju, kjer smo preko vprašanj, ugank in zank, uspešno našli skriti zaklad, in ugotovili, da je v slogi moč in da je na prvem mestu medsebojna pomoč. Posneli smo tudi veliko lepih fotografij, ki smo jih naslednji dan na ustvarjalni delavnici, ki jo je vodila Nike Škofič, nalepili v barvite albume, ki smo jih izdelali sami.

jesenske151 jesenske152 jesenske153

jesenske6 jesenske3

Spomnili smo se tudi na dan reformacije in prvo slovensko knjigo, zato smo na četrtkovi delavnici pod mentorstvom Urške Brežnjak izdelali knjižico po legendi o nastanku mesta Rige. Legenda govori o velikanu, ki je čez reko prenašal ljudi in živino, neke noči pa je rešil fantka in ga odnesel na toplo v svojo kočo. Ko se je zjutraj prebudil, fantka ni bilo več, v velikanovi sobi pa je bila skrinja polna zlata. Velikan je šele na smrtni postelji velel, naj zlato porabijo za izgradnjo mesta in tako je nastala Riga. Knjigo smo naslovili »Velikanovo mesto.« Pred začetkom delavnice nam je Zanda predstavila Latvijo in pokazala znamenitosti Rige.

jesenske8 jesenske9 jesenske10

Teden je minil kot bi mignil. Zadnji dan smo pod vodstvom Jane Humar izdelali čudovite čarovnice iz naravnih materialov.

jesenske1 jesenske5

Ustvarjalne delavnice so potekale tudi na Osnovni šoli Draga Bajca pod mentorstvom Suzane Bajc. Otroci so ustvarili čarovnice, jesenske mozaike in se preizkusili v grafični delavnici.

jesenske7 jesenske4 jesenske2

Letos smo organizirali že tradicionalni izlet v vodno mesto Atlantis, kasneje pa smo se odpravili še na ogled filma v Kolosej. V vodnih in filmskih dogodivščinah je uživalo 30 otrok iz občin Ajdovščina in Vipava.

Zahvaljujemo se vsem marljivim mentorjem in prostovoljcem za uspešno izpeljani jesenski program. Zadovoljstvo otrok je naše zadovoljstvo.

Aktivnosti v tednu jesenskih počitnic je finančno podprl Urad RS za mladino.

mladina movit izobrazevanje in kultura

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >