vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Barvite jesenske počitnice

datum: 06.11.2008

kategorija: utrinki

V jesenskih počitnicah je bilo pri nas zelo veselo. Slabo vreme nas je pregnalo v toplo zavetje Rizzatove vile, kjer smo veliko ustvarjali, se sladkali, nismo pa se odpovedali niti razgibavanju ob glasbi in igram z žogo, ki jih sofinancira Zveza za šport otrok in mladine Slovenije v programu »Za zdravo zabavo – Hura, prosti čas«.

Pod vodstvom izkušenih mentoric Marte Trebižan, Urške Štrancar in Nike Škofič so nastali čudoviti slamnati možici, makrameji s suhim cvetjem in prijazne čarovnice. Kaj jim je bilo v tem tednu najljubše in kaj tudi sicer radi počno, pa smo povprašali še mlade ustvarjalce:

Najbolj mi je bila všeč delavnica »Kako okrasiti steno s suhim cvetjem«. Delavnice so mi zelo všeč, ker vedno kaj ustvarjamo. (Julija, 9 let)

Najbolj mi je bila všeč izdelava ikeban. Sem hodim, ker rada ustvarjam. Doma ustvarjam, rišem, slikam… (Angelika, 12 let)

makrame1 makrame2


makrame3 makrame4

makrame5 makrame10


Najbolj mi je bilo všeč delati rožice. Rišem s čopiči in delam lepe slike za mamo. Na delavnice hodim, ker imam tukaj veliko prijateljev in se skupaj igramo. (Marina, 7 let)

makrame7 makrame8


Zelo mi je bilo všeč delati strašila. Doma najraje rišem s čopiči in delam hiške iz stiroporja. Na delavnico rada hodim, ker hodi tudi Lara, moja prijateljica. (Sara, 6,5 let)

slamnati možici2 slamnati možici4

Najlepše mi je bilo v torek, ko smo delali strašilo in zadnji dan, ko smo delali rože. V prostem času ustvarjam različne stvari, na delavnico hodim, ker se zabavam s prijatelji. (Lara, 8 let)

slamnati možici1 Všeč mi je bilo izdelovanje okraskov iz vrvic. Doma včasih barvam pobarvanke, igram igrice na računalnik in rišem. Na delavnice hodim, ker je tukaj lepo in ker hodi še moj prijatelj. (Nejc, 7 let)Najbolj mi je bila všeč delavnica makrameja, ker smo delali iz vrvic. V prostem času se vozim s kolesom in barvam pobarvanke. Še bom prišel na delavnice. (Jaka, 7 let)

makrame8
Všeč so mi bile igre z žogo, še posebno zbijanje kegljev. V prostem času se rad igram z žogo. Na delavnice hodim, ker tu srečam prijatelje. (Tjaž, 7 let)


igre z žogo1 igre z žogo2

Najboljše mi je bilo, ko smo delali cvetje za steno. V prostem času se igram ali pa gledam televizijo. Na delavnice hodim zato, ker rada ustvarjam in med počitnicami nimam kaj delati.
(Aneja, 10 let)

V tem tednu mi je bilo najbolj všeč izdelovanje cvetja za na steno in izdelovanje strašila. V prostem času se igram, rada pa tudi izdelujem razne okraske. Na delavnice hodim, ker so mi všeč in rada ustvarjam. (Mirjam, 12 let)

Ker je bilo slabo vreme, smo se z žogo igrali kar v hiši. Bilo je lepo. V prostem času igram nogomet. Na delavnice bom še prišel. (Žiga, 9 let)

Rad sem se igral razne igre z žogo, streljanje na gol, zbijanje kegljev. Na delavnice rad hodim, ker vedno delamo kaj zanimivega. (Marko 9, let)

igre z žogo3 igre z žogo4

Zelo mi je bilo všeč delati strašila. Doma najraje rišem s čopiči in delam hiške iz stiroporja. Na delavnico rada hodim, ker hodi tudi Lara, moja prijateljica. (Sara, 6,5 let)

Najlepše mi je bilo v torek, ko smo delali strašilo in zadnji dan, ko smo delali rože. V prostem času ustvarjam različne stvari, na delavnico hodim, ker se zabavam s prijatelji. (Lara, 8 let)

slamnati možici5 slamnati možici

Najbolj mi je bilo všeč delati rožice. Rišem s čopiči in delam lepe slike za mamo. Na delavnice hodim, ker imam tukaj veliko prijateljev in se skupaj igramo. (Marina 7 let)

mnenje1 mnenje2


koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >