vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Teden otroka v Vipavi

datum: 23.10.2008

kategorija: utrinki

V tednu otroka so bili aktivni tudi v Vipavi. V Osnovni šoli Draga Bajca so pod vodstvom Kristine Lavrenčič pripravili dve ustvarjalni delavnici.

In kaj so počeli? »Ustvarjali smo lutke na Pavčkovo poezijo,« so nam povedali. »Kakšne pa so bile te lutke?« nas je zanimalo. »Take majhne«, smo dobili nazaj. Saj:
lutke3
Majhno živi v mali šoli:
majhni razredi,
majhne vsevedi,
majhne petice,
majhne tovarišice
in naokoli lutke4majhne stezice,
še manjši mravljinci
in majhne nožice,
še manjši mezinci.In res so ustvarili čudovite naprstne lutke, pa tudi take na majhnih paličicah. In tu je bilo majhnega konec, sledila je prava predstava, v kateri so naše glave pokazale, kaj znajo. Saj:

Male glave rastejo vneto,
prerastejo z letom
male rokave, lutke2
male težave,
male besede,
male stezice,
male razrede,
tovarišice
in mala šola ko lonec
poči.
Tedaj je majhnega konec.
In napoči
veliko.
(Tone Pavček)
lutke1


Učence Osnovne šole Draga Bajca iz Vipave in otroke iz vrtca pa so obiskale lutke Lutkovnega gledališča Ljubljana. V predstavi Mali bober in odmev so spoznali osamljenega bobra, ki se odpravi na pot za svojim odmevom, da bi našel prijatelja. In kaj ugotovi? Da so bili prijatelji ves čas ob njem, le opazil jih ni. Zato dobro poglejmo naokrog, da ne bomo tudi mi zamudili kakšnega prijateljstva.


Mali bober in odmev

koledar dogodkov

< maj 2019 >

PARADA UČENJA

15.05.2019 ob 09:00, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine                      Ajdovščina                              se bo predstavilo na          ...


več o dogodku >

ne spreglejte

Humanitarna akcija "MORJE ZA VSE OTROKE"

23.05.2019

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo v maju 2019 pričeli s humanitarno akcijo "Morje za vse otroke - darujmo za počitnice", v kateri zbiramo sredstva za otroke z manj priložnostmi, da jim omogočimo brezskrbne počitniške dni na morju.

več o tem utrinku >