vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

Teden otroka 2008

datum: 23.10.2008

kategorija: utrinki

Z mislijo »nekoga moraš imeti rad« smo na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina začeli teden otroka. Ta rdeča nit se je vlekla skozi vsa naša druženja. Popestrili pa smo jih še z barvami jeseni in poezijo, ki seveda ni mogla mimo našega pesnika Toneta Pavčka.

teden otroka 1 razstava

Tako smo v Osnovni šoli Draga Bajca v Vipavi pripravili dve delavnici z naslovom »Ko lutke oživijo na Pavčkovo poezijo« pod vodstvom Kristine Lavrenčič in s tem na naš način zaklicali Vse najboljše! priljubljenemu pesniku.

Naš obisk pri otrocih v osnovni šoli v Vrtovinu je bil jesensko obarvan. Pod vodstvom mentorice Urške Štrancar smo izdelovali ježke in jim na koncu prilepili imena, seveda čimbolj nenavadna in izvirna. Tako smo dobili kar nekaj ježkov nogometašev. Za konec smo spoznali še enega razposajenega ježka, Jančka, ki nas je povabil na gostijo naravnost iz ljudske pripovedke.

oš vrtovin urška bere
otroci z ježki gasilska oš vrtovin


Že v sredo smo pogledovali v nebo in v mislih preganjali oblake, saj nas je v četrtek čakal Ex-tempore v Piranu. In smo ga izpeljali. Lepo je bilo. Štirideset učencev in dijakov s svojimi učitelji likovnega pouka je ustvarjalo na temo »Nekoga moraš imeti rad«. Prišli so iz osnovnih šol Otlica, Col, Šturje, Vipava, Ajdovščina ter obe srednji šoli iz Ajdovščine in Vipave. In nismo samo slikali. Ogledali smo si tudi piranske znamenitosti, dan pa zaključili z zbiranjem vtisov na ladjici, ki nas je popeljala ob obali do Portoroža in nazaj v Strunjan. Vsa nastala likovna dela bomo razstavili v januarju v času otroškega parlamenta.

piran1 piran2
piran3 piran4
piran5
piran6 piran7
piran8

Psiček Bici in učiteljica Kleta iz lutkovne predstave »Bici-kleta« v izvedbi Brigite Leban sta očarala učence in učenke osnovnih šol Vipavski Križ, Skrilje, Podnanos in Otlica. Avtorico, sicer doma s Cola, poznajo širom po Sloveniji, saj je s "svojo bicikleto prekolesarila" že številna prizorišča.

bicikleta1 bicikleta2
bicikleta3 bicikleta4

Učenci Osnovne šole Danila Lokarja in OŠ Šturje pa so si ogledali lutkovno igrico »Kdo je napravil Vidku srajčico« v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana. Vipavske učence pa najlepše še čaka, saj jih bodo naslednji teden obiskale lutke iz predstave »Mali bober in odmev« iz že zgoraj omenjenega gledališča. Želimo jim, da bi se imeli tako lepo, kot smo se imeli mi z vami v tednu otroka.

Videk1 Videk2

koledar dogodkov

< maj 2019 >

PARADA UČENJA

15.05.2019 ob 09:00, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine                      Ajdovščina                              se bo predstavilo na          ...


več o dogodku >

ne spreglejte

Humanitarna akcija "MORJE ZA VSE OTROKE"

23.05.2019

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo v maju 2019 pričeli s humanitarno akcijo "Morje za vse otroke - darujmo za počitnice", v kateri zbiramo sredstva za otroke z manj priložnostmi, da jim omogočimo brezskrbne počitniške dni na morju.

več o tem utrinku >