vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Kjer si dobra volja in ustvarjalnost podajata roke...

datum: 16.05.2007

kategorija: utrinki


ali kaj smo počeli v aprilu...


Zveza prijateljev mladine Ajdovščina od 14. marca pa do konca avgusta gosti prostovoljca Evropske prostovoljne službe – Murata Varlika iz Turčije. Da bi ga predstavili širši javnosti smo 14. aprila organizirali spoznavni večer v piceriji Zmaj, v bližini ajdovskega letališča. Predsednica Barbara Tomšič je zbranim predstavila poslanstvo in aktivnosti zveze, prostovoljec Murat pa je spregovoril o sebi, svojih hobijih, popotniškem življenju in projektih, ki jih bo pripravil in vodil v okviru programa »Prosti čas otrok in mladih«. Predstavil nam je svojo državo, kulturo, religijo in zgodovino, uživali smo ob tradicionalni turški glasbi in si ogledali zanimivo diaprojekcijo. Družili smo se ob okusnih turških jedeh, ki jih je prostovoljec pripravil sam, večer pa so poživile tudi trebušne plesalke, ki jih vodi Jana Humar.

19. aprila smo se udeležili 8. festivala prostovoljstva mladih, ki je potekal na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer se je predstavilo kar 71 slovenskih prostovoljskih organizacij. Naše poslanstvo in aktivnosti smo predstavili na stojnici, otroke pa smo razveselili z ustvarjalno delavnico izdelovanja naprstnih lutk, ki jo je vodila Nike Škofič. Sončen dan je minil v druženju z drugimi člani prostovoljskih organizacij in kulturno-glasbenem programu prostovoljcev, na uličnem sejmu pa smo dobrodelno izmenjali uporabne predmete.

25. aprila smo se udeležili podelitve priznanj »Naj prostovoljka 2006, Naj prostovoljec 2006«, ki je potekala v kulturnem domu Šentvid v Ljubljani. Priznanja sta dobili tudi dve naši zaslužni prostovoljki Nike Škofič iz Ajdovščine in Anja Furlan iz Vipavskega Križa.

Na sedežu Zveze v Rizzatovi vili smo v aprilu pripravili dve ustvarjalni delavnici pod vodstvom Nike Škofič, otroci so izdelovali lovilce sanj ter krasili lesene obešalnike.

V mesecu maju pripravljamo skupaj z našim prostovoljcem Muratom gledališke delavnice. Izdelovali bomo senčne lutke in sceno ter uprizorili igrico. Vabljeni vsi otroci v starosti nad 10 let!

koledar dogodkov

< junij 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Počitniško varstvo otrok 2020

01.06.2020

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina bo med letošnjimi poletnimi počitnicami izvajalo prostočasne delavnice v okviru poletnega počitniškega varstva za otroke od 1. do 4. razreda osnovne šole, ki ga organizira MKC Hiša mladih.

več o tem utrinku >