vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

TOM - telefon otrok in mladostnikov

Telefon otrok in mladostnikov – TOM

TOM glava

 

»ODGOVOR JE POGOVOR« 

Sporočilo za javnost:
Zaradi prenehanja sodelovanja vodje svetovalne skupine Ajdovščina, vas obveščamo, da svetovalna skupina Ajdovščina do nadaljnjega ne deluje redno po urniku, ampak priložnostno. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

K sodelovanju vabimo nove svetovalce na TOM-u. Delo je prostovoljno in poteka po dogovoru. Svetovalci morajo pred pričetkom dela opraviti osnovno izobraževanje, ki ga izpeljemo, ko je prijavljenih najmanj 6 kandidatov/kandidatk. Vabimo vas k prijavi na naš kontaktni naslov.

 

TOM se predstavi:

TOM deluje od leta 1990, v 2015 smo praznovali 25.obletnico delovanja. Na MDPM Ajdovščina deluje svetovalna skupina TOM od leta 1992. Po ustanovitvi nacionalne mreže TOM 1995, je postala del nacionalne mreže. Mrežo sestavlja 8 svetovalnih skupin v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Slovenskih Konjicah, Velenju, Krškem, Idriji in Tolminu.


TOM deluje vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, od 12 do 20 h na brezplačni telefonski številki 116 111.

Klici na TOM so anonimni in brezplačni. Sponzor klicev je Telekom Slovenije d.d.

Na TOM-u delajo strokovno usposobljeni svetovalci – prostovoljci, ki jih je danes že okoli 200. Delo na TOM-u predstavlja pomemben prispevek k razvijanju prostovoljnega dela.

TOM daje možnost otrokom in mladim, da se pogovorijo o svojih problemih z nevpleteno osebo - svetovalko. Pomaga jim iskati odgovore na vprašanja, ki jih zanimajo. Otrokom skuša pomagati tako, da prepoznajo možnosti reševanja problemov in jih spodbuja k lastni aktivnosti.

Usmerja k virom informacij.

Je priložnost za pogovor, ko si sam in osamljen.

 

 

 Več infomacij lahko pridobite na njegovi uradni spletni strani: www.e-tom.si/

 

koledar dogodkov

< avgust 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte