vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

EVS – Evropska prostovoljska služba

V letu 2017 smo zopet prijavili projekt Evropske prostovoljske službe, ki je bil julija 2017 tudi sprejet. Program Evropske prostovoljske službe je odobren v okviru programa Erasmus+, Evropska prostovoljska služba. Program in pričujočo akcijo sofinancira Evropska komisija, koordinira in spremlja pa Nacionalna agencija Movit iz Ljubljane.

 

V projektu EVS sodelujejo mladi do 30. leta, ki že imajo izkušnje z opravljanjem prostovoljnega dela in želijo le-te nadgraditi z gostovanjem v drugi državi. Pri tem je poudarek na spoznavanju nove kulture, načina življenja, navad in razvijanju primerov dobrih praks na področju neprofitnega delovanja. Poudarek je tudi na razvijanju prostovoljnega dela kot vrednote in načina življenja ter sklepanju novih partnerstev na mednarodni ravni.

 

V letošnjem letu smo dodelali naš dosedanji program EVS ''Prosti čas otrok in mladih'', saj je konkurenca na Erasmus+ razpisih huda, imeli pa smo veliko željo ponovno popestriti aktivnosti za otroke in mlade v našem okolju z medkulturno izkušnjo. Letošnji projekt smo poimenovali ''Veseli otroci, srečna Evropa'', ki je bil sprejet julija 2017 in se bo nadaljeval v letu 2018.

 

Od 12.11.2017 gostimo prostovoljko Moniko Evstatievo iz Bolgarije.

 

Vloga EVS prostovoljke v naši organizaciji je:

-       soustvarjanje in uresničevanje skupnih idej glede projektov, predstavljanje svoje države in kulture v lokalni skupnosti, širjenje vrednot medkulturnega dialoga, evropske zavesti, solidarnosti, aktivnega učenja. S svojimi idejami in predlogi je že pričela z aktivnim sodelovanjem tudi z drugimi organizacijami (s Hišo Mladih, z Ljudsko univerzo, s PUMOm,

z dijaškim domom v Ajdovščini, z osnovnimi in s srednjimi šolami, CIRIUS-om).

-       prostovoljno in ustvarjalno je sodelovanje pri projektih, aktivno izvajanje le-teh, odprtost za nove izkušnje na področju dela z otroki in mladimi v skladu s svojim interesom in

samoiniciativnostjo,

-       sodelovanje v medkulturnem učenju, učenju slovenščine, izmenjavi izkušenj in dobrih praks,

-       priprava lastnega projekta znotraj programa ipd.

koledar dogodkov

< avgust 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte