vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Uspešen zaključek humanitarne akcije Pomoč družini iz Lokavca

datum: 04.06.2020

kategorija: utrinki

Konec maja 2020 se je zaključila akcija zbiranja sredstev za pomoč družini Slejko iz Lokavca, ki sta ji burja in požar v marcu vzeli dom.

Nakazila za pomoč so se zbirala na transakcijski račun Karitasa vipavske dekanije in pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina preko SMS donacij pri štirih mobilnih ponudnikih Telekom, A1 Slovenija, Telemach in T-2. V akcijo zbiranja SMS donacij se je aktivno vključila tudi Občina Ajdovščina in pomagala pri oglaševanju in stikih z mediji.

we f  Foto: Mojca Dumančič

V dveh mesecih se je v ta namen skupaj zbralo 66.149,00 evrov:

- pri Karitas 51.980,00 evrov

- pri našem društvu 13.477,00 evrov

Pomoč pri zbiranju sredstev nam je ponudil tudi vipavski tekač Benjamin Kodele - Benjo, ki je s svojim dobrodelnim tekom na 100 km po progi Ultra traila Vipavska dolina zbral 425,00 evrov. Iskrena hvala športniku z velikim srcem.

QWER

V sredo, 3. 6. 2020 je bil podpisan dogovor s strani voditeljice Karitas vipavske dekanije Jožice Ličen in predsednice MDPM Ajdovščina Kristine Valič ter prejemnika pomoči Marka Slejka, da se zbrana sredstva združi na računu MDPM Ajdovščina.

df vv  ff

Foto: Mojca Dumančič

V Vipavski dolini se je ponovno pisala zgodba o dobrih ljudeh doma in po svetu. Velika zasluga gre sočutnim ljudem, ki so pomagali, delili objavo med seboj, vsem medijem, ki so poročali o družini v stiski.

Za konec naj zapišemo še besede družine Slejko, očeta Marka, mame Mirjam in dveh hčera - Kristine in Nike:

"Ne glede na kakšen način nam pomagate, verjemite, da to neizmerno cenimo in smo z vsako malenkostjo zadovoljni. Tovrstni dogodki znova in znova dokazujejo, da ljudje znamo stopiti skupaj, pomagati drug drugemu in biti človeški. Naša edina želja je, da spet dobimo svojo skromno hiško. Še enkrat najlepša HVALA."

Iskrena hvala tudi v imenu našega društva za vsak vaš dar. Povezani smo vedno močni.

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >