vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Študijski krožek "Viva kreativa"

datum: 12.02.2020

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke, ki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. Delo v krožkih poteka na način vzajemnega učenja in delovanja, v skupini od 5 – 12 ljudi, ki jih vodi mentor.

V letošnjem šolskem letu 2019/2020 ponovno izvajamo študijski krožek »Viva kreativa« v prostorih Centra starejših Pristan v Vipavi in sicer od novembra 2019. Izvajamo ga neprekinjeno že deveto leto, prvi študijski krožek je bil vsebinsko enak z drugačnim nazivom »Ustvarjam, torej sem.« V Zavodu Pristan pa ustvarjalna srečanja potekajo že od leta 2014. Vodi jih mentorica, arhitektka, slikarka in vsestranska ustvarjalka, domačinka Taša Turk.

Glavni cilji študijskega krožka so motivacija starejših za ustvarjanje, razvoj njihovih ustvarjalnih spretnosti, ohranjanje in krepitev gibalnih in ročnih spretnosti, starejši generaciji ponuditi možnost druženja ob različnih temah, spodbujati medosebno komunikacijo in socializacijo, spoznavanje in preizkušanje likovnih tehnik.

Krožkarice so v letošnjem šolskem letu spoznavale različne likovne tehnike, ustvarjale s tempera, vodenimi in suhimi barvicami, na raznolike tematike povezane z letnimi časi, prazniki in vsakdanjim življenjem.

Mentorica Taša Turk je lani za Primorske novice dejala: »Te ženske so izjemne. Preproste, v večini vajene trdega dela na kmetiji, zdaj pa so se opogumile in začele ustvarjati. In če ni šlo drugače, je leva roka podprla desno, da je lahko vodila svinčnik ali čopič po risalnem listu. Že samo to je neprecenljiva izkušnja.

Veseli in hvaležni smo, da smo v Centru Pristan v Vipavi vedno dobrodošli ter da udeleženke tako vztrajno in z navdušenjem obiskujejo ustvarjalna srečanja.

Študijske krožke koordinira Andragoški center Slovenije, sofinancira pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. 

efwefgjghjsesd

 

sddfefg

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >