vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Študijski krožek "Poti do zdravja"

datum: 20.02.2020

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle.

Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. Delo v krožkih poteka na način vzajemnega učenja in delovanja, v skupini od 5 – 12 ljudi, ki jih vodi mentor. Od novembra 2019 v krajevni skupnosti Skrilje poteka študijski krožek »Poti do zdravja«, ki združuje vse skrbne ljubiteljice zdravja in dobrega počutja.

  qweghj

ASFWER

"Krožkarice" se pod mentorstvom Sabine Trošt Ergaver in Diane Batista pogovarjajo o različnih tematikah varovanja zdravja, vse to pa podkrepijo z gibalnimi in dihalnimi vajami. Srečanja v študijskem krožku si popestrijo z različnimi vajami za stabilnost trupa in večjo gibljivost, z vajami s pripomočki (elastika, žoga, vadbeni trak, palica ipd.), z raztegovanjem mišic in z aerobnimi vajami. V krožku se pogovarjajo o različnih temah varovanja zdravja kot npr. skrb za prebavni sistem, diabetes, skrb za ožilje in srce, pravilno dihanje ipd.

Srečanja potekajo v sproščenem vzdušju dvakrat tedensko. Pred kratkim pa so v svoj program dodale še pohode v bližnjo okolico enkrat mesečno. Zelo jih je navdušil pohod okoli Skrilj po petkilometrski krožni poti »Skrlanki«, ki so jo uredili tamkajšnji prostovoljci.  

Študijske krožke koordinira Andragoški center Slovenije, sofinancira pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. 

WETQEFWERH

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >