vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Počitniški živžav

datum: 05.03.2020

kategorija: utrinki

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo tudi med letošnjimi zimskimi počitnicami, ki so trajale od 17. 2. do 21. 2. 2020 pripravili pester program za otroke in mlade.

Vsak dan so v Hiši mladih potekale ustvarjalne delavnice, ki so jih vodile Urška Brežnjak, Maja Furlan in Silva Copič. Izpod prstov marljivih otrok so nastajala pomladna drevesca, lovilci sanj, skulpture iz žičke, lutke na palčkah, barvite risbe in še marsikaj. Zadnji počitniški dan pa je bil pod mentorstvom Kristine Bodiroža plesno-gibalno obarvan, zaplesali smo v ritmu zumbe, se zabavali ob različnih gibalnih vajah, izkoristili smo sončen dan in se igrali med dvema ognjena in obudili stare igre z žogo. Z ustvarjalno delavnico smo obiskali tudi krajevno skupnost Skrilje, kjer so nas pričakali odprtih rok. Otroci so pod mentorstvom Silve Copič ustvarjali lutke na palčkah in skulpture iz žičk. Čas je hitro minil in obljubili smo si, da se kmalu spet srečamo. Na tem mestu bi se radi zahvalili mladim prostovoljkam Sari, Poloni in Anji, ki so nam pomagale pri ustvarjalnih delavnicah.

ertdsffsfdr4seer

Torkov počitniški dan je bil rezerviran za izlet v Ljubljano, poln avtobus otrok je v spremstvu vzgojiteljev čofotalo v vodnem mestu Atlantis. Za konec so si ogledali še slovenski film »Košarkar naj bo« in fantazijski film »Dolittle« v bližnjem Koloseju.

we

Otroke z manj priložnostmi iz občin Ajdovščina in Vipava smo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok Ljubljana popeljali na zimske morske počitnice v Piran od 15. 2. do 19. 2. 2020. Otroke je spremljala naša »prostovoljka leta 2019« in vzgojiteljica Darja Benčina. Počitniški dnevi so minili kot bi mignil, saj so vzgojitelji poskrbeli za pester program – obisk Akvarija, Muzeja školjk, čofotali so v bazenu, iskali skriti zaklad, ustvarjali, preživljali prosti čas na prostem in na izletih v bližnjo okolico. 

21wqe Foto: ZRLO

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >