vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Naj bo leto dobrih zgodb

datum: 04.02.2020

kategorija: utrinki

Ajdovski prijatelji mladine smo imeli res pester december. To je že tradicionalno čas humanitarnih akcij in obdarovanj in tudi v letu 2019 ni bilo nič drugače. 20. decembra smo v Hiši mladih organizirali kulturni dogodek z obdarovanjem za otroke z manj priložnostmi. Vse zbrane sta najprej pozdravili in nagovorili predsednica društva Kristina Valič in podžupanja Občine Vipava Sonja Lukin. Lutkovna ustvarjalka Brigita Leban, ki vodi svoje gledališče Bičikleta je v lutkovni predstavi Mehurčki otroke in starše popeljala v domišljijski svet otroških pesmic Otona Župančiča. Zabaval jih je Ciciban s svojimi čebelami, Žabe so čakale na svoj oblak, medtem ko je zmaj poletel v pesmi Daj-zmaj in prinesel Pismo in daljne dežele. Vmes je pribrundal Stari medo, ki je prišel po polno skledo meda, zazeblo nas je ob Zimi zimi beli, a v srcu nas je pogrel prihod pravega Dedka Mraza izpod Triglava. Dobri stari mož s sivo kučmo in belo brado nam je natrosil lahke in malo težje ugankarske orehe. Potem pa je s svojimi pomočniki razdelil težko pričakovana darila. V decembru 2019 smo v različnih humanitarnih akcijah kot sta Božiček za en dan in Trije zimski botri ter s pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije in donacij različnih podjetij, organizacij in posameznikov obdarili preko 300 otrok z manj priložnostmi iz občin Ajdovščina in Vipava. Pozabili nismo niti na otroke v krajevnih skupnostih Kamnje, Skrilje, Vrtovin in Predmeja. 

qweAS 1

Veseli december smo popestrili s srečanjem prostovoljk in prostovoljcev ter sodelavcev našega društva. Ure so se hitro obrnile ob zabavnem programu, izmenjavi izkušenj in načrtov za prihodnje leto. Zahvala gre našim zaposlenim za marljivo in domiselno izvedbo srečanja.    

Januar je čas za načrtovanje aktivnosti v naših programih in prijave na različne razpise. V teh dneh že načrtujemo program za zimske počitnice v februarju – ustvarjalno in športno bo v Hiši mladih, pripravljamo tradicionalni izlet v Atlantis in Kolosej ter humanitarne zimske počitnice v Piranu za otroke z manj priložnostmi. S svojo ustvarjalnostjo bomo tudi popestrili dogajanje na tradicionalnem pustnem rajanju na Policah. Načrtujemo že 30. medobčinski otroški parlament »Moja poklicna prihodnost«, ki bo letos potekal v Dvorcu Lanthieri v Vipavi, saj ga vodijo učenci Osnovne šole Draga Bajca iz Vipave. Učenci osnovnih šol iz Goriške regije pa do druge polovice februarja ustvarjajo likovna dela v projektu Evropa v šoli na temo podnebnih sprememb. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki nam pomagate pri uresničevanju našega poslanstva. Vabljeni tudi k spremljanju naše Facebook strani »Mdpm Ajdovščina«.           

QQqwe¸123rt

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >