vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Pravljičarka Anja Štefan navdušila

datum: 04.10.2019

kategorija: utrinki

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je v okviru programa Bralne značke, v torek, 2. 10. 2019 gostilo pravljičarko, pisateljico in pesnico Anjo Štefan.

 Tri mehke zrele hruškice, tri hruškice dišeče, je jež povezal v culico in zdaj domov jo vleče. Čez kamenčke, čez vejice in čez bodičje mlado. Doma razveže culico in najde marmelado. (Anja Štefan)

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo bili tako neučakani, da smo prehiteli Teden otroka. Obeležili smo tudi drugi Nacionalni mesec Skupnega branja in tako medse povabili pisateljico, pesnico in pravljičarko Anjo Štefan, ki nas je popeljala v pravljični svet krajev, zmajev in čudežnih pripetljajev. Natrosila nam je cel kup ugank in nam za posladek podarila sladke rime. Doživeto nas je popeljala v dogodivščine junakov dveh ljudskih pravljic iz njene nove knjige "Tristo zajcev". V knjigi je 44 ilustriranih pripovedi iz zapuščine akademika dr. Milka Matičetovega. 

Srečanja s pravljičarko se je udeležilo kar 320 otrok. Najprej je obiskala vasico Črniče, kjer je nastopila pred učenci POŠ Črniče, POŠ Skrilje in POŠ Vrtovin. Literarna ustvarjalka se je ustavila tudi v Ajdovščini, v Dvorani 1. slovenske vlade, kjer so ji prisluhnili učenci 2. in 3. razreda OŠ Danila Lokarja Ajdovščina in OŠ Šturje Ajdovščina. 

Upamo, da bodo takšni nastopi otrokom ostali v lepem spominu in da bodo še raje segali po knjigah. Tudi odrasli jim pri tem bodimo za dober zgled. 

Nastop je financiralo Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS. 

 

qwQWwe

weqSW

df

 

 

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >