vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Razigrano poletje na MDPM Ajdovščina

datum: 09.09.2019

kategorija: utrinki

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo tudi letos razigrano vstopili v poletne dni.

Organizirali smo že tradicionalni  letovanji na morju – v Nerezinah (28. 6. - 8. 7. 2019) in v Piranu (12. 7. – 20. 7. 2019). Udeležilo se jih je več kot 75 otrok in mladih. Ustvarjalno in razigrano je bilo tudi na prostočasnih delavnicah, ki smo jih pripravili skupaj s MKC Hiša mladih. Naši prostovoljci so otroke zabavali prva dva tedna v juliju in zadnja dva tedna v avgustu. Delavnice je obiskovalo preko 20 otrok dnevno. Pripravili so raznolike delavnice, ustvarjali so iz naravnih materialov, spoznavali nove likovne tehnike, oblikovali so torbe za na plažo, spoznavali namizni nogomet, se preizkusili v jogi, uživali v socialnih in družabnih igrah, vrtnarili, plesali, veselo prepevali na karaokah. Navdušenje so žele tudi štiridnevne ustvarjalne delavnice s profesorico likovne umetnosti Silvo Copič v krajevni skupnosti Kamnje. Našli smo tudi čas, da smo ustvarili Piko Nogavičko za Pikin likovni natečaj v okviru Pikinega festivala v Velenju, ki bo potekal v začetku septembra. Pod mentorstvom gospe Silve Copič se je naša Pika potepala po ajdovski rimski Castri. Likovne delavnice so potekale v okviru projekta "Likovno povabilo", ki ga sofinancira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. 

27 otrok z manj priložnostmi smo v avgustu v sodelovanju s Športno unijo Slovenije in Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje peljali v Mozirje na petdnevne športne počitnice »Veter v laseh«. V avgustu smo pod vodstvom vaditelja Vida Preglja otroke popeljali v svet rolanja. V štirih dneh so napredovali od začetnih majavih korakov do samozavestnega iskanja skritega zaklada. 

            V teh poletnih dneh smo bili zelo aktivni tudi na humanitarnem področju. Pomagali smo enostarševski družini s prehrambenimi paketi, s pomočjo donatorjev in akcije »Pomežik soncu« smo marsikateremu otroku pričarali čudovite počitnice na morju. Nadaljevali smo s humanitarno akcijo zbiranja šolskih potrebščin »Šolske potrebščine za vse otroke« in sodelovali z Zvezo prijateljev mladine Slovenije pri humanitarni akciji »Poštar Pavli polni šolske torbe«. Na pomoč nam je priskočilo tudi društvo Humanitarček iz Maribora. S pomočjo finančnih sredstev prej omenjene akcije in materialnih donacij podjetij BIA Separations iz Ajdovščine in Energia gas and power Slovenija iz Ljubljane smo šolske potrebščine razdelili več kot 40 družinam oz. 90 šolarjem. Iskreno se zahvaljujemo vsem srčnim posameznikom, društvom in podjetjem, ki so podprli naše poslanstvo z materialnimi in finančnimi donacijami. Iskreno se želimo zahvaliti tudi vsem prostovoljcem, ki so sodelovali pri naših počitniških aktivnostih.

 Lepo povabljeni, da spremljate našo Facebook stran "MDPM Ajdovščina", kjer redno objavljamo dogodke v našem društvu.

11

21

 

2e                                                                                         

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >