vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Odprli smo vrata razigranemu poletju

datum: 20.06.2019

kategorija: utrinki

Poletni čas je na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina najbolj dejaven del leta. Od priprav na letovanja do priprav na številne ustvarjalne delavnice, v teku je še vedno naša humanitarna akcija " Morje za vse otroke - darujmo za počitnice!", preko katere zbiramo sredstva, da otroke z manj priložnosti brezplačno popeljemo na počitnikovanje ob morju.

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo v intenzivnih pripravah na poletne počitnice. Otroci in mladi že nestrpno pričakujejo tradicionalni letovanji na morju – v Nerezinah (28. 6. – 8. 7. 2019) in v Piranu (12. 7. – 20. 7. 2019). Ustvarjalno in razigrano bo tudi na delavnicah, ki jih pripravljamo skupaj s MKC Hiša mladih, naši prostovoljci bodo kratkočasili otroke prva dva tedna v juliju in zadnja dva tedna v avgustu. 27 otrok z manj priložnostmi bomo v avgustu v sodelovanju s Športno unijo Slovenije in Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje peljali v Mozirje na petdnevne športne počitnice »Veter v laseh«. Za otroke in mlade iz Kamenj in okolice pa bomo pripravili tridnevne ustvarjalne delavnice konec junija.

            Poslanstvo našega društva – skrb za dobrobit otrok, mladih in družin uresničujejo številni marljivi prostovoljci. Naša mlada prostovoljca, srednješolca Milica Grujić in Luka Bevk sta se 11. junija 2019 mudila v Brdu pri Kranju na prireditvi »Naj prostovoljec 2018«, kjer sta prejela priznanje za svoje prostovoljsko delo v prostočasnih aktivnostih za otroke v našem društvu. Iskrene čestitke obema. Ponosni smo na mlade, ki svoj čas, energijo in znanje namenjajo za prostovoljsko delo. V svoje vrste tekom celega leta vabimo nove prostovoljce. Pridružite se nam.

23458 23458

            Naša humanitarna akcija "Morje za vse otroke - Darujmo za počitnice!", s katero želimo otroke z manj priložnostmi popeljati na morje, je v polnem teku. Zavedamo se, da so poletne počitnice na morju, v družbi sovrstnikov, izjemno pomembne za zdrav razvoj otrok.  Marsikatera družina si kljub rednemu dohodku ne more privoščiti počitnic.  Zato smo vsi povabljeni, da darujemo po svojih močeh in s tem omogočimo otrokom nepozabne morske dogodivščine. Vsak dar, še tako majhen, šteje. Iskrena hvala vsem, ki ste že darovali.     Položnice lahko dobite na bančnih in poštnih okencih v obeh občinah ter na sedežu našega društva, v Hiši mladih v Palah. V kolikor boste položnico izpolnili sami, pa podatke dobite na spletni strani našega društva www.mdpm-ajdovscina.si

1q2wert

 

            V teh junijskih dneh se zaključuje študijski krožek »Koraki iz albanščine v slovenščino«, ki je namenjen albansko govorečim ženskam pri spoznavanju slovenskega jezika in kulture. Študijski krožek je vodila gospa Beti Bučinel. V tem šolskem letu smo uspešno izvajali še tri študijske krožke. V krožku »Poti do zdravja«, ki je potekal v Skriljah, so članice krožka redno skrbele za telesno kondicijo z različnimi vajami za gibljivost, koordinacijo in moč, spoznavale so dihalne vaje in druge tematike povezane z zdravim načinom življenja. V krožku »Vita bella« se je jezikalo po italijansko in spoznavalo italijansko kulturo. Krožek »Viva kreativa« pod mentorstvom Taše Turk pa že od leta 2014 razveseljuje varovance vipavskega Pristana, članice krožka ustvarjajo v različnih likovnih tehnikah. Študijski krožki so priljubljena brezplačna oblika neformalnega izobraževanja v majhnih skupinah pod vodstvom mentorja. Koordinira jih Andragoški center Slovenije, sofinancira pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. S srečanji v študijskih krožkih nadaljujemo v jeseni. Povabljeni, da se nam pridružite.

qtgftzg123458

            Prijetne in doživete poletne dni vam kličemo z Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina. Pridružite se nam v naših prostočasnih aktivnostih.

 

                                                                                 

 

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >