vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Živahno med zimskimi počitnicami

datum: 04.03.2019

kategorija: utrinki

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo tudi letos pripravili zanimive aktivnosti v času zimskih počitnic, ki so na našem koncu razveselile šolarje v zadnjem tednu februarja od 25. 2. do 1. 3. 2019. Otroci so se razveselili pestrih ustvarjalnih delavnic, organizirali smo petdnevno zimovanje v Trenti, izlet v vodno mesto Atlantis z ogledom filma v Koloseju in "Zimski dan na Kaninu".

V Hiši mladih v Ajdovščini smo organizirali ustvarjalne delavnice, ki so bile zelo dobro obiskane. Potekale so v okviru celodnevnega varstva, ki ga je organiziral MC Hiša mladih. Na ustvarjalnih delavnicah smo izdelovali pisane sovice iz kamenčkov in druge živalice, pomlad smo priklicali z regratovimi lučki iz stiropornih krogel in palčk, za konec pa smo ustvarjali še pisane mačke iz kartona in časopisnega papirja. V svojem ustvarjanju smo bili tudi dobrodelni. Za Sklad Viljema Julijana, ki deluje v podporo otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam smo pisali in ustvarjali srčna pisma. Z otroki smo se pogovarjali o tej tematiki, nato pa so v svoja pisma vpletli veliko sočutja, pozitivne energije in spodbudnih misli. Pozabili nismo niti na Niveino akcijo - "Podarite nam modro srce". Izrezali smo modra srce in jih popisai z dobrimi deli, ki smo jih že naredili, ali pa jih še bomo. Srca smo povezali v verigo in okrasili prostore Hiše mladih.

slikaslika2slika3slika4slika5slika6

 

Za šolarje smo pripravili tudi druge aktivnosti. 9 otrok z manj priložnostmi iz občin Ajdovščina in Vipava se je udeležilo petdnevnih Zlatorogovih zimskih počitnic v Trenti. Zimovanje smo organizirali v sodelovaju z MDPM za Goriško in ZPM Slovenije, ki nas je finančno podprla. Otroci in vzgojitelji so uživali na svežem alpskem zraku ob aktivnostih na snegu, odpravili so se tudi na krajši pohod v Zadnjico, obiskali so Trentarski muzej, uživali so v športnih in družabnih igrah, ustvarjali pustne klobuke in se našemili - skratka imeli so se zelo zelo lepo. Tako kot se za počitnice spodobi.

 

slika7slika8slika9slika10slika11slika12

29 otrok smo odpeljali na izlet v Ljubljano na že tradicionalno kopanje v vodnem mestu Atlantis in ogled filma v Koloseju. Dan je minil kot bi mignil.

Veliko navdušenja je vzbudil izlet "Zimski dan na Kaninu" v sredo, 27. 2. 2019. 33 otrok z manj priložnostmi z obeh občin je skupaj z vzgojitelji uživalo na sončnem Kaninu, kjer so jim predstavili delo na smučišču, gibanje v gorah, izvedli so lavinsko delavnico s štirinožnim prijateljem, dovolj časa pa je ostalo tudi za sankanje in druge radosti na snegu. Pozabili niso niti na lačne želodčke. Iskreno se zahvaljujemo vsem donatorjem: Zavarovalnici Triglav za brezplačen prevoz in promocijska darilca. Javnemu zavodu Sončni Kanin za gostoljubje in brezplačno organizacijo dogodka in promocijska darilca ter Elan Skis in Mlekarni Planika za darilca. Veseli smo, da še vedno obstajajo družbeno odgovorna podjetja, ki rada sodelujejo z nami in nam pomagajo pri uresničevanju našega poslanstva.

 kanin1kanin2kanin3kanin3kaninkanin

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >