vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

NAGRADNI IZLET ZLATIH BRALCEV

datum: 04.06.2018

kategorija: utrinki

"Tisti, ki berejo, vidijo dvakrat dlje." (Meander)

V petek 1. junija 2018 smo z ajdovskega tri avtobuse zlatih bralcev, iz osnovnih šol Dobravlje, Danila Lokarja Ajdovščina, Šturje, Col, Otlica in Draga Bajca Vipava, peljali na nagradni izlet.

Po urci vožnje smo imeli prvi postanek na Vrhniki, kjer smo si ogledali Cankarjevo hišo na klancu in Sveto trojico. Iz ust vodičk smo pridobili veliko novih informacij o življenju Ivana Cankarja, katerega v letu 2018 obeležujemo 100-letnico smrti in je to Cankarjevo leto.

cankar3  cankar1  cankar2

Ko sta dve uri minili pa smo nadaljevali dan v Ljubljani, natančneje v Cankarjevem domu. V Gallusovi dvorani je tradicionalno, že 15. leto potekala prireditev, ki jo organizira ZPMS – Društvo Bralna značka Slovenije.

Dvorana je bila polna z več kot 1300 zlatimi bralci in njihovimi mentorji iz cele Slovenije, pa tudi z udeleženci iz slovenskih šol v Italiji.

cd cd1 cd2

Tradicionalno je prireditev povzoval Boštjan Gorenc – Pižama, kateremu so se kot gostje pridružili Damijan Stepančič, ilustrator knjige BARŽ ≡ KONS, Andrej Rozman Roza, Anja Štefan, za glasbeni program sta poskrbela Janez Dovč in Boštjan Gombač. 

Slavnostne govore ob začetku prireditve pa so imeli dr. Dragica Haramija, predsednica Društva Bralna značka Slovenije, Tomaž Jontes, predstavnik družbe Telekom Slovenije in minister za kulturo Anton Peršak.

Na prireditve pa je se je bralcem pridružil častni pokrovitelj Bralne značke® - predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Po koncu pa je sledilo še malo prostega časa za učence in tudi njihove mentorje. Domov smo se vrnili s spominom na doživet in prijeten dan.

koledar dogodkov

< maj 2019 >

PARADA UČENJA

15.05.2019 ob 09:00, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine                      Ajdovščina                              se bo predstavilo na          ...


več o dogodku >

ne spreglejte

Humanitarna akcija "MORJE ZA VSE OTROKE"

23.05.2019

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo v maju 2019 pričeli s humanitarno akcijo "Morje za vse otroke - darujmo za počitnice", v kateri zbiramo sredstva za otroke z manj priložnostmi, da jim omogočimo brezskrbne počitniške dni na morju.

več o tem utrinku >