vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

NAGRADNI IZLET ZLATIH BRALCEV

datum: 04.06.2018

kategorija: utrinki

"Tisti, ki berejo, vidijo dvakrat dlje." (Meander)

V petek 1. junija 2018 smo z ajdovskega tri avtobuse zlatih bralcev, iz osnovnih šol Dobravlje, Danila Lokarja Ajdovščina, Šturje, Col, Otlica in Draga Bajca Vipava, peljali na nagradni izlet.

Po urci vožnje smo imeli prvi postanek na Vrhniki, kjer smo si ogledali Cankarjevo hišo na klancu in Sveto trojico. Iz ust vodičk smo pridobili veliko novih informacij o življenju Ivana Cankarja, katerega v letu 2018 obeležujemo 100-letnico smrti in je to Cankarjevo leto.

cankar3  cankar1  cankar2

Ko sta dve uri minili pa smo nadaljevali dan v Ljubljani, natančneje v Cankarjevem domu. V Gallusovi dvorani je tradicionalno, že 15. leto potekala prireditev, ki jo organizira ZPMS – Društvo Bralna značka Slovenije.

Dvorana je bila polna z več kot 1300 zlatimi bralci in njihovimi mentorji iz cele Slovenije, pa tudi z udeleženci iz slovenskih šol v Italiji.

cd cd1 cd2

Tradicionalno je prireditev povzoval Boštjan Gorenc – Pižama, kateremu so se kot gostje pridružili Damijan Stepančič, ilustrator knjige BARŽ ≡ KONS, Andrej Rozman Roza, Anja Štefan, za glasbeni program sta poskrbela Janez Dovč in Boštjan Gombač. 

Slavnostne govore ob začetku prireditve pa so imeli dr. Dragica Haramija, predsednica Društva Bralna značka Slovenije, Tomaž Jontes, predstavnik družbe Telekom Slovenije in minister za kulturo Anton Peršak.

Na prireditve pa je se je bralcem pridružil častni pokrovitelj Bralne značke® - predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Po koncu pa je sledilo še malo prostega časa za učence in tudi njihove mentorje. Domov smo se vrnili s spominom na doživet in prijeten dan.

koledar dogodkov

< januar 2021 >

Prilagojeno delo na MDPM Ajdovščina

16.11.2020 - 16.01.2021, Ajdovščina

  Pomembno obvestilo   Preventivni ukrepi za zajezitev širjenja okužb s Covid-19 narekujejo določene prilagoditve dela na MDPM Ajdovščina: - naša pisarna se zapira za zunanje obiskovalce, zato je potrebno vse zadeve urejati prek telefonske številke 041 490 360...


več o dogodku >

ne spreglejte