vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

ŠTUDIJSKI KROŽEK SLOVENŠČINE

datum: 12.03.2018

kategorija: utrinki

V letošnjem letu smo zopet pripravili študijski krožek slovenščine za Albanke, s katerim predvsem ženskam iz priseljenskega okolja omogočamo neformalno izobraževanje in druženje skozi tedenska srečanja. Študijski krožek poteka v Hiši mladih v Ajdovščini.

KORAKI IZ ALBANŠČINE V SLOVENŠČINO

Od februarja dalje na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina poteka študijski krožek »Koraki iz albanščine v slovenščino«, ki se ga je udeležujejo ženske iz albansko govoreče sredine, ki si želijo izboljšati znanje slovenskega jezika. Udeleženke se srečujejo enkrat tedensko, srečanja potekajo v sproščenem vzdušju.

Skozi vsebino srečanj poskušamo udeleženkam  približati predvsem uporabne stvari iz vsakdanjega življenja ter z igranjem dialogov poustvariti obisk pri zdravniku, v trgovini, na pošti, policiji ipd. Udeleženke poskušajoj z lastnimi besedami in pridobljenim znanjem skušajo povzeti njihovo doživljanje teh srečanj, in sicer brez pomoči animatorke ali mentorice, da je razvidno, kako so napredovale. Nekatere članice krožka so sodelovale že v študijskem krožku ''Prvi koraki iz albanščine v slovenščino'', ki je potekal v prejšnjem šolskem letu. Vsebino učne snovi nekoliko prilagajamo glede na predznanje udeleženk, te tudi same sodelujejo pri izboru in pripravi tem za srečanja, ter tako sooblikujejo krožek.

Študijske krožke, ki so brezplačna, demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih ter temeljijo na vzajemnem učenju in delovanju koordinira Andragoški center Slovenije, sofinancira pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

B. B. in M.Č.

 

Direktorat za upravne notranje zadeve, migracije in naturalizacijo, Ministrstva za notranje zadeve, nam je zopet priskočil na pomoč z učbeniki slovenščine za albanske govorce.

učbenik

Andragoški center Slovenije

log šk

 

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >