vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

ŠTUDIJSKI KROŽEK SLOVENŠČINE

datum: 12.03.2018

kategorija: utrinki

V letošnjem letu smo zopet pripravili študijski krožek slovenščine za Albanke, s katerim predvsem ženskam iz priseljenskega okolja omogočamo neformalno izobraževanje in druženje skozi tedenska srečanja. Študijski krožek poteka v Hiši mladih v Ajdovščini.

KORAKI IZ ALBANŠČINE V SLOVENŠČINO

Od februarja dalje na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina poteka študijski krožek »Koraki iz albanščine v slovenščino«, ki se ga je udeležujejo ženske iz albansko govoreče sredine, ki si želijo izboljšati znanje slovenskega jezika. Udeleženke se srečujejo enkrat tedensko, srečanja potekajo v sproščenem vzdušju.

Skozi vsebino srečanj poskušamo udeleženkam  približati predvsem uporabne stvari iz vsakdanjega življenja ter z igranjem dialogov poustvariti obisk pri zdravniku, v trgovini, na pošti, policiji ipd. Udeleženke poskušajoj z lastnimi besedami in pridobljenim znanjem skušajo povzeti njihovo doživljanje teh srečanj, in sicer brez pomoči animatorke ali mentorice, da je razvidno, kako so napredovale. Nekatere članice krožka so sodelovale že v študijskem krožku ''Prvi koraki iz albanščine v slovenščino'', ki je potekal v prejšnjem šolskem letu. Vsebino učne snovi nekoliko prilagajamo glede na predznanje udeleženk, te tudi same sodelujejo pri izboru in pripravi tem za srečanja, ter tako sooblikujejo krožek.

Študijske krožke, ki so brezplačna, demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih ter temeljijo na vzajemnem učenju in delovanju koordinira Andragoški center Slovenije, sofinancira pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

B. B. in M.Č.

 

Direktorat za upravne notranje zadeve, migracije in naturalizacijo, Ministrstva za notranje zadeve, nam je zopet priskočil na pomoč z učbeniki slovenščine za albanske govorce.

učbenik

Andragoški center Slovenije

log šk

 

koledar dogodkov

< maj 2019 >

PARADA UČENJA

15.05.2019 ob 09:00, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine                      Ajdovščina                              se bo predstavilo na          ...


več o dogodku >

ne spreglejte

Humanitarna akcija "MORJE ZA VSE OTROKE"

23.05.2019

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo v maju 2019 pričeli s humanitarno akcijo "Morje za vse otroke - darujmo za počitnice", v kateri zbiramo sredstva za otroke z manj priložnostmi, da jim omogočimo brezskrbne počitniške dni na morju.

več o tem utrinku >