vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

OTROŠKI PARLAMENT

datum: 07.12.2017

kategorija: utrinki

Delavnice otroškega parlamenta smo organizirali 7.12.2017.

V poznojesenskem času smo začeli tudi projekt Evropa v šoli, izvajajo se prvi Študijski krožki, v okviru aktivnosti 28. Otroškega parlamenta in po dogovoru z mentorji otroških parlamentov za mlade parlamentarce smo organizirali še delavnice na letošnjo temo Otroškega parlamenta »Šola in šolski sistem«.

Izkustvene delavnice so vodili izkušeni predavatelji iz različnih organizacij. Po uvodnem pozdravu je z delavnicami začela gospa Sonja Čandek iz Zavoda Ti povej, katere tema je bila »Učenci za boljšo šolo«, otroci so izdelovali načrt, oblikovali problemsko drevo in drevo rešitev. Po odmoru je sledila delavnica z Lego kockami, ki jo je vodil Luka Manojlovič. Delavnice sta zaključili gospa Maja Rajer Obid in Sanja Gorjan iz Poprov, ki deluje v Primorskem tehnološkem parku. Učenci so imeli priložnost za oblikovanje in razvoj novih idej, na katere bi v okviru šolskega sistema radi vplivali, v prihodnjem letu, pa bodo ravnateljem osnovnih šol lahko predstavili svoje ideje. Med odmorom, smo si otroci lahko vzeli sokove in frutabele iz podjetja Fructal d.o.o., ki je izdelke doniralo.

 

op1 op2 op3 op4 op5 op6 op7 op8 op9 op10 op11

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >