vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

27. Nacionalni otroški parlament

datum: 21.06.2017

kategorija: utrinki

29. maja je v Veliki dvorani Državnega zbora RS v Ljubljani potekal 27. Nacionalni otroški parlament, ki je sklepno dejanje programa Otroški parlament pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije.


Mladi parlamentarci in parlamentarke iz cele Slovenije so se zbrali in razpravljali na letošnjo temo ''OTROCI IN NAČRTOVANJE PRIHODNOSTI''.

Po dopoldanskem delu so razpravljali o tem Kdo sem in kakšen človek želim postati, Prihodnost, Vrednotah in Okolju.

mladi parlamentarci

Sledil je  plenarni del zasedanja, kjer so mladi nič kaj sramežljivo naslavljali vprašanja na visoke goste. Mlade parlamentarce so v letošnjem letu nagovorili predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez, predsednik vlade dr. Miro Cerar, ministrica za šolstvo, dr. Maja Makovec Brenčič, varuhinja človekovih pravic, Vlasta Nussdorfer, ter nekateri drugi predstavniki ministrstev in javnih ustanov.

mladi parlamentarcidr. Miro Cerarparlamentarca dobita besedo

Na nacionalnem otroškem parlamentu so nas zastopali Leon Ferletič (OŠ Dobravlje), Leon Kokošar (OŠ Idrija), Zala Brecelj (OŠ I. Roba Šempeter pri Gorici), Mali Vidmar Vrabec (OŠ Šturje), Valentin Vuga (OŠ Solkan), Žiga Pavlica (OŠ Dornberk), Anej Vidmar (OŠ Branik), Gal Trošt (OŠ Most na Soči), ter parlamentarki novinarki Daša Vončina (OŠ Idrija) in Maja Terpin (OŠ Solkan).

mladi parlamentarci

Mladi so ob koncu dneva izglasovali tudi temo za naslednji, 28. Otroški parlament. V prihodnjem šolskem letu bo nova generacija parlamentarcev obravnavala temo ''ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEM''.

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >