vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

ŠTUDIJSKI KROŽKI 2015/16

datum: 11.12.2015

kategorija: utrinki

Študijski krožki za šolsko leto 2015-16 so v polnem teku, začenja pa se še nov študijski krožek
''Lutke oživijo'' v Vipavi.

V šolskem letu 2015/16 zopet potekajo študijski krožki, ki so zanimiva oblika neformalnega učenja. Manjše in večje skupine se tekom leta srečujejo pod vodstvom mentorjev in animatorjev ter teoretično in praktično raziskujejo različne teme.

V šolskem letu 2015/2016 se posamezniki, ki jih zanima izpopolnjevanje ali pridobivanje novih znanj, veščin in vrednot srečujejo v okviru 5-ih krožkov.

Štirje so že tradicionalni, saj se izvajajo že vrsto let, na novo pa se začenja še študijski krožek ''Lutke oživijo''. Prvo srečanje študijskega krožka ''Lutke oživijo'' je bilo novembra, kjer so se sodelujoči dogovorili o poteku dela. V letu 2016 bodo oživeli predstavo ''Salon ekspon'', ki so jo kot otroci igrali pod mentorstvom Ade Bačar na osnovni šoli v Vipavi. V okviru krožka bodo oblikovali in izdelali lutke, končni rezultat pa bo predstava s katero bodo razveselili širše občinstvo.

Poleg tega krožka so v teku še štirje že bolj uveljavljeni krožki:

- ''Viva kreativa'', ki poteka v Vipavi in v okviru katerega udeleženci spoznavajo likovne osnove in tehnike ter ustvarjajo,

- ''Potujmo in se izobražujmo'', ki se odvija v Skriljah in Ajdovščini ter po Sloveniji, udeleženci spoznavajo slovensko kulturno dediščino in znamenitosti ter se odpravijo tudi na izlete in pohode po naši državi,

- ''Poti do zdravja'', v okviru krožka se udeleženci pogovarjajo o zdravju in zdravem načinu življenja, alternativnih zdravilnih tehnikah, relaksacijskih tehnikah ter občasno tudi potelovadijo,

ter

- ''Veščine naših prednikov'' pa je študijski krožek namenjen spoznavanju ali obujanju starih navad in običajev, udeleženci se skozi pogovor in praktično delo spoznavajo z ročnimi ali kuharskimi spretnostmi ki so bile uveljavljene v preteklosti.

Vse, ki jih sodelovanje v študijskih krožkih zanima, vabimo, da se pridružite.

 

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >