vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Za nami je Teden otroka 2014, pred nami jesenske počitnice

datum: 17.10.2014

kategorija: utrinki

Pestro dogajanje v tednu otroka je za nami, vrsta ustvarjalnih, glasbenih in gibalnih delavnic dokumentirana, oči sodelavcev Medobčinskega društva prijateljev mladine v Ajdovščini pa so že uprte v prihodnost – pripravljamo dejavnosti, s katerimi se bomo z otroci kratkočasili v času krompirjevih počitnic

Devetošolce v Dobravljah smo že v septembru postavili pred izziv, v katerem so se preizkusili v skupinskem delu in sodelovanju in se spopadli s preživetjem v puščavi. Dejan Štemberger iz Hiše Sadeži družbe Vipava je poleg te izjemne delavnice pripravil še več glasbenih delavnic "Tolkala sveta", s katerimi je obiskal in navdušil skupine otrok v Podkraju, Lokavcu in Gočah.

Pod vodstvom Željke Černjavski iz Hiše Sadeži družbe Vipava so čudovite in barvite jesenske slike ustvarjali otroci v Vipavskem Križu, Taša Turk pa je otroke v Črničah, Ajdovščini in na Colu izzvala z delavnico "Nagajiva škatla znanja". Ustvarjanju so otroci dodajali znanja različnih predmetov in iz čisto navadnih škatel za čevlje ustvarjali tridimenzionalne umetnine.

IMG 7847               IMG 7839                   IMG 7830

Za zabavno razgibavanje otrok v Podnanosu, na Otlici in v otroškem vrtcu Ajdovščina sta poskrbeli zvezdici Stella in Star, saj so se njunemu nasvetu "Pleši, igraj, poj in ves svet bo tvoj" z rajanjem pridružili tudi otroci.

Stella&Star Podnanos 031                  Stella&Star Podnanos 053                 Stella&Star Podnanos 013

Na likovni ex tempore smo se odpravili na obalo. Slikoviti Piran nas je pričakal obsijan s soncem in kar vabil k ustvarjanju. Svinčniki, pasteli, tempere, predvsem pa obilo domišljije so pričarali vrsto del, na katerih so otroci in mladostniki ustvarjalno prikazali otroško razigranost in ustvarjalnost, mi pa jih bomo prikazali na razstavi, ki bo postavljena v Mercator centru v Ajdovščini.

Ekstempore Piran 2014 141010 142603                    Ekstempore Piran 2014 141010 120800                Ekstempore Piran 2014 141010 114303

Aleksandar Blaževski, EVS prostovoljec, ki prihaja iz Makedonije, je z "Makedonskimi uricami" obiskal otroke v Vrtovinu, v Lavričevi knjižnici pa pripovedoval pravljice o Kraljeviču Marku. Papirno lutko pogumnega junaka na konju pa so si otroci lahko na koncu tudi sami izdelali in odnesli domov.

IMG 1587

Dogajanje v Tednu otroka je popestril še obiskal Sten Vilar, Studio Anima Gledališče, s predstavo "Ko bom velik, bom...", ki jo je donirala Pošta Slovenije. Na zelo zabaven način je izjemen animator predstavil poklic peka, zdravnika in poštarja in na koncu skupaj z otroki ugotovil, da je čisto vsak poklic po svoje lep. 

IMG 1599                     IMG 1635    >>>več fotoutrinkov<<<

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >