vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Andrej Rozman Roza - znana sta mu drama, pesem in proza!

datum: 06.03.2014

kategorija: utrinki

V četrtek, 6. marca 2014, je v okviru Bralne značke pod okriljem Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina na Osnovno šolo Šturje v Ajdovščini prispel dramatik, pesnik, pisatelj in igralec Andrej Rozman - Roza, ki je obiskal šolarje 8. in 9. razreda iz občin Ajdovščina in Vipava, ki so tekmovali iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje, ter otroke 4., 5. in 6. razreda devetletke, ki so sodelovali v literarnem natečaju »Kako je biti otrok v današnji družbi«, ki je potekal v Tednu otroka od 7. do 12. oktobra 2013. Mladi avtorji najboljših desetih literarnih del natečaja so bili po nastopu Andreja Rozmana - Roze nagrajeni s knjižno nagrado.

Roza - ime literarnega ustvarjalca, katerega misel nanj povzdigne kotičke ust do ušes in razvedri še tako zaspano in zaskrbljeno srce … tudi tokrat je bilo tako! Otroke in odrasle je nasmejal s svojim radoživim humorjem, z doživetimi deklamacijami lastnih otroških pesmi, z dramsko uprizoritvijo le-teh ter s svojo posrečeno in hudomušno obrazno mimiko in telesno držo. S svojim nastopom nas je popeljal vse od novodobne Urške in Povodnega moža do starega lovca, ki preži nad bežečo divjadjo. V sam nastop je Roza vključil tudi osnovnošolce. Vživeti so se morali v krvoločnega leva in celo v »živo« steno. Kaj tako »čudno« zanimivega in smešnega naše oko že dolgo ni videlo!

Roza 2014 017Roza 2014 038      >>>več fotoutrinkov<<<

Po več kot uspešnem Rozmanovem nastopu je sledila podelitev knjižnih nagrad MDPM Ajdovščina nagrajencem in mentoricam literarnega natečaja »Kako je biti otrok današnji družbi«, katerega pobudnica je bila gospa Irena Šinkovec. Nagrade so prejeli mladi ustvarjalci iz Osnovne šole Dobravlje ter Podružničnih osnovnih šol Vrtovin, Lokavec, Goče in Podnanos. Nagrajencem in mentoricam literarnega natečaja še enkrat iskreno čestitamo in jim želimo še naprej veliko besednega ustvarjanja in umetniške rabe materinščine, ki je glavno in najidealnejše sredstvo za opozarjanje na probleme, ki nas venomer obkrožajo, pa tudi na pozitivne stvari, ki jih tudi v današnjem svetu lahko vidimo, če jih le želimo videti.

Sara Šorc, MDPM Ajdovščina

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >