vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Študijski krožek "Nazaj k naravi" - Vabljeni!

datum: 10.02.2014

kategorija: utrinki

Z januarjem 2014 smo na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina začeli s srečanji študijskega krožka Nazaj k naravi. Študijski krožki so neformalna oblika izobraževanja (predvsem) odraslih, vendar pa vam lahko zagotovim, da gre predvsem za prijetno preživeto urico ali dve, pri katerih lahko poleg novih znanj pridobite tudi nove prijatelje.

Pod skupnim imenom smo že in še bomo v vrsti srečanj obdelali teme, ki se dotikajo predvsem človeka in njegove ponovne povezave z naravo, še zlasti na nekoliko bolj duhovni ravni.  Afirmacije, simbolika osebne risbe, kristali, gong kopel, Bachove cvetne esence in še kaj, za zaključek pa se bomo v pomladnih dneh podali po učni poti do izvira Hublja, kjer si bomo privoščili prav poseben "cukrček" – moč diha v naravi.

Na prvem srečanju smo zastavili našo skupno pot, pogledali predlagano vsebino srečanj in dogovorili najustreznejši čas srečanj. Pogovarjali smo se o afirmacijah. Zanimalo nas je, kaj so, kako delujejo in predvsem, zakaj ne. Pogovarjali smo se tudi o različnih načinih uporabe in se dotaknili tudi pomena izražanja hvaležnosti za vse lepo, kar nas v življenju obdaja.

Na naslednjem srečanju smo risali. Risarsko predznanje ni bilo potrebno, saj sta na srečanju uživali tudi pet in sedemletnica. Izjemno zanimiva je bila analiza naših risb, ki jo je na podlagi bogatega likovnega znanja in poznavanja simbolike podala Taša Turk. Več kot dosežen je bil namen študijskega krožka, saj je prav vsaka udeleženka izvedela nekaj novega o sebi... oziroma se  spomnila nečesa, sicer že znanega, a potisnjenega v podzavest.

>>>Foto utrinki<<< 

Najbolj sveže srečanje je potekalo v družbi Simona Plesničarja, ki nam je predstavil kristale in minerale ter njihovo uporabo v vsakdanjem življenju. S sabo je imel energijsko čiste kristale, ki smo jih udeleženci lahko tudi kupili, naučil pa nas je kristale tudi očistiti in jih energijsko programirati za določen namen. Seznanili smo se tudi z orgoniti, ki nam pomagajo pri izboljševanju našega življenjskega okolja in s kristalnimi esencami, ki poleg energetskega delovanja tudi čudovito dišijo.

>>> Foto utrinki<<<

Na četrtem srečanju smo se v prijetni družbi in ob soju svečk odpravile na zvočno popotovanje z gongom. Z uvodno meditacijo in povezavo s samim jedrom Zemlje nas je Taša Turk z mehkobo svojega glasu popeljala v svet vibacij tibetanske pojoče sklede in Venerinega gonga.

Težko je opisati z besedami - to je izkušnja, ki jo enostavno moraš doživeti. Zvočne vibracije so večplastne, harmonije se prepletajo in najbrž je le malo tistih, ki se ne bi uspeli sprostiti ob takšnem razvajanju.

Izkušnja, ki je ne pozabiš. Izkušnja, ki je vsakič drugačna. Izkušnja, ki jo lahko doživite tudi individualno.

>>>Foto utrinki<<<

S študijskimi krožki »Nazaj k naravi« nadaljujemo po počitnicah, v ponedeljek, 24. februarja 2014, ko bo z nami Nada Blažko.

Čeprav je nekaj izjemno zanimivih srečanj že za nami, še ni prepozno, da se nam pridružite. Termin naslednjega srečanja preverite na spletni strani www.mdpm-ajdovscina.si, dodatne informacije pa lahko dobite na info@mdpm-ajdovscina.si, na telefonskih številkah 05 368 91 40 in 041 490 360 ali v času uradnih ur v pisarni v MC Hiša mladih v Palah v Ajdovščini, kjer se lahko tudi prijavite.

Študijske krožke kordinira Andragoški center Slovenije, sofinancira pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

  logo - andragoški center             MIZS slo                                                                                                                                                                                         

 

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >