vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Čin, čin, MDPM Ajdovščina! Pa še na mnoga okrogla leta!

datum: 10.11.2013

kategorija: utrinki

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina praznuje letos 60 let svojega obstoja in delovanja v dobrobit otrok, mladih, družin in vseh, ki so potrebni pomoči, tople in vzpodbudne besede, psihične in finančne podpore ter sproščeno in koristno preživetega prostega časa. Svoj jubilej je društvo obeležilo s slavnostno prireditvijo v Dvorani Prve slovenske vlade v Ajdovščini, 10. novembra 2013. V sklopu letošnje obletnice je izšel tudi zbornik Od včeraj za jutri, ki je sad dela številnih sodelavcev, prostovoljcev, članov in prijateljev društva.

 MDPM Ajdovščina je organizacija, ki se vseh svojih 60 let ukvarja s tem, kako osrečiti otroke, mlade in družine, pa naj bo to na področju humanitarnosti, prostega časa in z njim povezanih prostočasnih aktivnosti ali na področju izobrazbe in ozaveščenosti (Otroški parlament, Bralna značka, projekt Evropske prostovoljne službe …). Za izpeljavo vsega tega pa je potrebno veliko žrtev, veliko truda in veliko ljubezni za delo z ljudmi v stiski. O slednjem sta nam na sami prireditvi spregovorili tudi predsednica društva Kristina Valič in slavnostna govornica, sekretarka ZPM Moste - Polje, Anita Ogulin. Ob tej priložnosti se je predsednica Kristina Valič v imenu vseh članov društva Ani Bizjak, dolgoletni sekretarki in sodelavki MDPM Ajdovščina, zahvalila za vestno in predano delo, s pomočjo katerega je društvo »živo« že toliko let, in ji ob tem izročila simbolično darilo. Nedeljsko slavje pa je bila izvrstna priložnost tudi za izročitev spominskega priznanja Občine Ajdovščina, ki ga je župan Marjan Poljšak za dobrodelno delo društva izročil predsednici Kristini Valič, ob tem pa še sam nagovoril občinstvo in poudaril, kako pomembno in kakovostno je delovanje Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina tako na občinskem kot tudi regionalnem območju.

20131110 665920131110 665020131110 6777

Kot že rečeno je za kvalitetno delo MDPM Ajdovščina zaslužno veliko število prostovoljcev in sodelavcev. Ravno tako je bilo tudi z izpeljavo prireditve in izzidom zbornika. V prvi vrsti se moramo zato zahvaliti Jani Humar in Primožu Fučki za trud in požrtvovalnost, ki sta ju vložila v čudovito izdelano gibljivo sceno, ki je polna otroške igrivosti in nagajivosti, Jani Humar, naši prostovoljki in akademski slikarki, pa gre še posebna zahvala za oblikovanje prisrčnih vabil in zbornika. Iskrena hvala v povezavi s tem gre tudi urednici zbornika, Karmen Plesničar, lektorici Ireni Šinkovec in izkušeni sodelavki Nadi Blažko, ki je pri nastanku zbornika nudila strokovno pomoč na kronološkem področju. Zahvaliti se je potrebno tudi Damijani Dolenc, ki je pripravila kulturni program prireditve, ter vsem nastopajočim učencem in učiteljem Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, ki so si vzeli čas ter nas svojim nastopom nasmejali, razvedrili in raznežili. Skratka, hvala vsem sodelujočim, ki so kakorkoli prispevali k temu, da je bila prireditev pestra, zanimiva in dobro izpeljana.

20131110 668720131110 670020131110 6744

Ob koncu prireditve so se vsi sodelujoči in obiskovalci lahko okrepčali, saj je v avli Dvorane Prve slovenske vlade sledila manjša pogostitev. Za vse donacije in prostovoljno delo, s katerim je bilo poskrbljeno, da usta gostov niso ostala suha in želodčki prazni, se moramo zahvaliti Društvu gospodinj s Planine, Mlinotestu, Agroindu Vipava 1894 in Fructalu.

Naj živi MDPM Ajdovščina! Naj živijo donatorji, prostovoljci, dobrotniki in sodelavci društva še mnogo let! Na zdravje!

>>> več slikovnih utrinkov 

Sara Šorc, MDPM Ajdovščina

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >