vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

"Hura, prosti čas!"

datum: 30.10.2013

kategorija: utrinki

Na MDPM Ajdovščina je bilo tudi letos med jesenskimi počitnicami »luštno«. V večnamenskem prostoru v Hiši Mladih v Palah se je kar kadilo od športnih aktivnosti in drugih prostočasnih delavnic.

 Od 28. do 30. oktobra 2013 je v dopoldanskem času MDPM Ajdovščina pripravilo tridnevne športne aktivnosti v okviru programa »Hura, prosti čas«, ki ga financira Zavod za šport RS Planica. Pod vodstvom izkušenih in športno izobraženih prostovoljcev so se otroci lahko zabavali in sproščali ob različnih športnih aktivnostih, kot so: ples, aerobika, igre z žogo – nogomet in košarka, spretnostne in gibalne vaje, badbington, pink-ponk in še bi se kaj našlo.

Prepričani smo, da so otroci uživali in si zapolnili prosti čas, ki so ga imeli med jesenskimi – »krompirjevimi« – počitnicami prav gotovo na pretek. Glavni namen programa je bil v tem času odpreti športne telovadnice in druge prostore, ki omogočajo športne aktivnosti otrok. Namen je bil s pomočjo tega programa dosežen, otroci so se »našportali« in razvedrili, mi pa smo z nasmehom na ustih zaključili še ene aktivno obarvane počitnice. »Hura, prosti čas!« je namreč vzklik, ki bi ga moral vsak otrok z veseljem izreči in ta prosti čas resnično maksimalno izkoristiti.

H 074H 057

>>> Foto utrinki

Poleg plesno-jezikovne igrice »Stelle in Star« ter drugih športnih aktivnosti, ki so se odvijale pod okriljem MDPM Ajdovščina v Hiši Mladih, pa je bilo v času jesenskih počitnic pestro tudi v Škofijski gimnaziji Vipava, kjer sta 28. oktobra za ustvarjalne delavnice poskrbeli naša finska prostovoljka Heli Hongisto in sodelavka Urška Brežnjak (>>> Foto utrinki), in v Malovšah, kjer je ustvarjalnice vodila Katja Krkoč.

DSC03704

Veseli smo, da naše društvo premore toliko pridnih prostovoljcev, ki vedno poskrbijo, da otrokom med počitnicami ni dolgčas.

 

Sara Šorc, MDPM Ajdovščina

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >