vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Zajadrali v pristan zanimivih brezplačnih delavnic za otroke

datum: 01.07.2013

kategorija: utrinki

Poletno ustvarjanje v Malovšah-Gojačah ...

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina je vedno zelo domiselno in ustvarjalno. Z veseljem so tudi tokrat s širokim srcem prisluhnili otrokom in organizirali vrsto zelo zanimivih dogodkov tekom poletja. Znotraj širokega in razgibanega programa Na krilih razigranega poletja se je naš poletni ringarja odvijal v prijetno hladni dvorani KS Gojače-Malovše; med 1. in 6. julijem 2013, ko so potekale brezplačne ustvarjalne delavnice za otroke.

 

Odprt stik z naravo je občutno pomemben, kar sem smiselno združila tudi s tokratnimi otroškimi ustvarjalnimi delavnicami. Otroci so prav radi z naravo. Pomembno pa je, da jim to znamo približati. Svojo ustvarjalnost so tudi prek svojih prodornih in luštnih idej udejanjali v izdelovanju kamnitih hišic iz obrečnih in obrežnih kamnov. Naslednje prijetno-sončne dni so nastale še ribice, ki jim je družba radovednih potapljačkov nadvse ugajala.

 

Otroci pa so izdelali tudi druge, po svoje zanimive morske stvaritve. Poseben čar so ustvarile ljubke lesene barčice, ki so se ob koncu prvega niza poletnih ustvarjalnic prepustile skupnemu brezskrbnemu jadranju nad zeleno-morskimi globinami ... Tako so uživale in se družile tudi z morskimi živalicami in nadebudnimi potapljački, ki so domovali v tistih kamnitih hišicah, ki so jih otroci izdelali na tokratnih delavnicah.

 

Svojo energijo pa so izžarevale tudi prisrčne darilne škatlice. Otroci pa so uživali in se sproščali tudi v različnih družabnih igrah ter igrah na prostem.

 

Ustvarili smo pravo čarobno mestece in čudovito življenje na vodi, otroci pa so kot okopane luči na to kopensko in vodno mestece gledali s skrbnim čutom in mehko radostjo. Spoznali smo, da je tudi v kamenčkih življenje in da je med ladjami tudi barka pravzaprav trdno vozilo božanstva in nenehno porajajoče se narave.

 

 

Katja Krkoč,

MDPM Ajdovščina

 

DSC03254DSC03393

Več utrinkov najdete tukaj.

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >