vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Študijski krožki v šolskem letu 2012/13

datum: 09.07.2013

kategorija: utrinki

Študijski krožki v šolskem letu 2012/13 ...

              V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo tudi v letošnjem šolskem letu izvajali študijske krožke, ki so neformalna in demokratična oblika učenja za odrasle. V krožkih, ki potekajo v sproščenem vzdušju, sodeluje 5 do 12 ljudi, ki želijo pridobiti neko znanje in ga prenesti širši skupnosti. Vodi jih usposobljen mentor, ki upošteva znanje in izkušnje posameznikov, jim svetuje, jih spodbuja k sodelovanju in organizira dejavnosti. Udeležba v študijskih krožkih je brezplačna, saj jih sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, koordinira pa Andragoški center Slovenije.

Letošnje šolsko leto je bilo v znamenju treh študijskih krožkov, ki so se ukvarjali z zdravim načinom življenja, zdravo prehrano, dihalnimi in gibalnimi tehnikami. V krožkih so poleg teoretičnih znanj, prešli tudi na praktično raven in preizkusili različne gibalne vaje, sprostitvene in dihalne tehnike in druge praktične zamisli. Že drugo leto zapored je deloval študijski krožek »Poti do zdravja«, ki ga je vodila mentorica ga. Jana Bolčina. Ob sobotah pa je pod vodstvom mentorice Kristine Valič potekal ŠK »Zdrava prehrana«. Krožkarji so bili navdušeni tudi nad »novim« študijskim krožkom »Moč diha« in si za moto delovanja svojega krožka vzeli stavek »Zdrav dih v zdravem telesu.«

------------

Popotniki po srcu in duši združeni v študijskem krožku »Potujmo in se izobražujmo« so letos že tretje leto zapovrstjo zavezali nahrbtnike in se podali na poučne izlete v bližnji in daljni okolici naše domovine, odpravili pa so se tudi čez mejo, kjer so odkrivali lepote tržaškega Krasa in na čudovit hrvaški otok – Lošinj.

-----------------

Starejše iz Doma starejših občanov Ajdovščina smo redno razveseljevali z ustvarjalnimi uricami v ŠK »Viva kreativa«, pri tem sta nam s svojim strokovnim znanjem in ljubeznijo do ustvarjanja pomagali akademski slikarki Jana Humar in Taša Turk. Pod našimi prsti so nastali čudoviti izdelki iz gline, izdelovali smo rožice iz krep papirja, slikali po glasbenem navdihu, ustvarili stensko dekoracijo in še marsikaj. Ob prijetnih druženjih smo prišli do spoznanja, da se s preprostimi materiali in veliko domišljije, da ustvariti prave umetnine.

--------

Deloval je še eden ŠK »Spoznajmo Finsko – Let's meet Finland«, ki ga je vodila  prostovoljka Evropske prostovoljne službe Heli Hongisto, ki jo letos gostimo na našem društvu.  Krožkarji so iz prve roke spoznavali lepote te države, se učili osnov finskega jezika, spoznavali kulturo, kulinariko in še marsikaj. Marsikomu je bil ta krožek še poseben izziv, saj so ob tem pilili tudi svoje znanje angleškega jezika.

--------

Z mislimi smo že v novem šolskem letu, ko ponovno načrtujemo izvedbo študijskih krožkov. Vse znanja željne odrasle vabimo, da spremljajo našo spletno stran in objave v medijih in se nam v jeseni pridružijo pri novih »krožkarskih« dogodivščinah.

 

Urška Brežnjak, MDPM Ajdovščina

 

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >