vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

V Malovšah/Gojačah je bilo spet pestro ...

datum: 03.05.2013

kategorija: utrinki

Ko je poučno in uporabno vendarle lahko igrivo in po vrhu še sproščujoče, da je veselje

 

Tudi tokrat, med prvomajskimi počitnicami, so se otroci zelo razveselili brezplačnih ustvarjalnih delavnic, ki so kot ponavadi potekale v organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina. Dogajanju smo ponovno odprli vrata 29. in 30. aprila ter 3. maja 2013, v dvorani KS Gojače-Malovše.

 

Otroci so se z velikim navdušenjem in posebno radostjo prepustili ustvarjanju in izdelali zares čudovite stvari. Kot vedno, pa so zelo radi že obstoječe ideje združili s svojimi. Medtem ko so otroci z radovednimi pogledi spraševali, kaj bomo delali, so se kot živahen metulj preobrazili v nenavadno veselje.

 

Izdelovali so prisrčne darilne škatlice, ki so izpod pridnih prstov otrok zelo lepo uspele. Sproščali so se in prijetno družili tudi med zanimivimi družabnimi igrami in drugimi domiselnimi dejavnostmi. Razgibali so se tudi zunaj: na igrišču ter na bližnjih igralih. S posebnim zanimanjem so ustvarjali tudi hišice iz trstike. Vsaka hišica je dobila svoje dvorišče in seveda svoje mesto v na novo nastali vasici. Človek bi rekel, pravljično. A za to pravljično je vsaj 10 otrok pridno in vedno bolj spretno gradilo svoje hišice. Izdelovali pa smo tudi glinene predmete ter razne stvari iz lesa, med temi tudi podstavke za rože.

 

V otroških očeh sem kaj hitro občutila iskreno srečo, srca so jim poskakovala od neizmernega veselja. Niti malo pa nisem slutila, da bom od otrok prejela prečudovito, a tokrat še večjo, zelo ganljivo pohvalo: »Ob tem ter to, kar tu delam, zelo uživam. Uporabno je. Življenjsko. Pa še sprošča me.« In še več jih je – takšnih pohval. Lahko izrazim neskončen hvala za take iskrene in zelo ganljive čudeže ter z razumno in ljubečo predanostjo gradim(o) dalje.

 

Ja, danes vedno bolj vem, da obstaja takšna odgovornost, ki je združena s svobodo tega, kdor in kar smo. Da so prijaznost, igrivost, otroško veselje ter ostale ljubeče vrednote iskreni čudeži, ki smo jih še kako žejni. Pravzaprav smo darilo sebi in ljudem ter stvarem okrog nas.

 

 

Katja Krkoč,

MDPM Ajdovščina

 

- 133- 108 

Več fotografij si lahko ogledate v Fotogaleriji.

koledar dogodkov

< avgust 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte