vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Letovanje v Nerezinah

datum: 13.08.2012

kategorija: utrinki

Prostovoljci Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina smo tudi letos od 8. do 18. julija osemindvajsetim otrokom pričarali nepozabne počitnice v Nerezinah, v počitniškem naselju Bučanje, ki ga upravlja ZPM Krško.
Vsak počitniški dan je postregel s številnimi zanimivimi prostočasnimi aktivnostmi in zabavo. Ko smo ob zaključku letovanja otroke vprašali, kaj jim je najbolj vstalo v spominu so bili najpogostejši odgovori naslednji: »vodno presenečenje« - vožnja s skuterji in vodnimi tubami, večer preobrazbe, nočno kopanje in narobe dan. Narobe dan je nasmejal tudi nas vzgojitelje - prostovoljce, saj smo morali biti poslušni in ubogati navodila otrok, ki smo jih izbrali za vzgojitelje. V desetih dneh, ki smo jih preživeli v Nerezinah, smo počeli raznovrstne stvari, ustvarjali smo v ustvarjalnih delavnicah, kjer smo izdelovali zapestnice, makrameje, razglednice, risali in izdelovali obeske za ključe. Niso manjkale niti številne športne aktivnosti; od plavanja, skokov v vodo, odbojke na mivki, namiznega in tistega »pravega« nogometa, teka, pohoda na Televrin, biljarda, namiznega tenisa, vožnje s skuterji in še in še. Lepo je biti v dobri družbi, zato smo pripravili številna družabna srečanja od zmenkarij, večera preobrazbe, talentov, imeli zajtrk v pižamah, igre brez meja, izbirali smo miss in mistra frizure, uživali v družabnih igrah, zaplesali srčkov ples, pohajkovali smo po Nerezinah in si privoščili izlet z ladjico v Osor. Med počitnikovanjem smo se družili tudi z otroki iz Nove Gorice in Celovca. Imeli smo se zelo lepo in si obljubili, da se prihodnje leto spet srečamo. Ko le ne bi teh deset dni tako hitro minilo...tako pa nam ostanejo čudoviti spomini, nova prijateljstva in barvite fotografije.

nerezine1 nerezine2
nerezine3 nerezine5
nerezine6 nerezine7
nerezine8 nerezine81
nerezine9 nerezine10
nerezine11 nerezine12
nerezine13 nerezine115
nerezine15 nerezine16
nerezine17 nerezine18
nerezine19

Zahvaljujemo se našim sofinancerjem, ki so omogočili letovanje: Zvezi prijateljev mladine Slovenije, Občini Ajdovščina, Občini Vipava, Zavodu za zdravstveno letovanje Slovenije in Uradu RS za mladino v programu »Prostovoljno mladinsko delo.«


koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >